Divatshow és zene szombat este az Operaház előtt

Divatbemutató operaénekes és balett-táncos modellekkel, emellett sokféle zene várja a közönséget szombat este 20 órától a Magyar Állami Operaház előtt, a lezárt Andrássy úton.

A Magyar Állami Operaház, Terézváros Önkormányzata, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, valamint a Forum Hungaricum közösen rendezi a látványos show-t, amelyen két öltözéktervezői csoport: a Pentatónia és a Gombold újra! kollekcióit operaénekesek, táncművészek, és a dalszínház tárainak munkatársai mutatják be. Az Operaház neves művészei közül kifutóra lép többek közt Rálik Szilvia és Celeng Mária szopránénekesnő, valamint Felméry Lili és Apáti Bence balettművész.

Dvatbemutat2012

„A Pentatónia tervezői az autentikus eredőt transzformálják és jelenítik meg rendkívül attraktívan a modelljeiken. Ilyen módon ötvözik a klasszikus népit korunk divatirányzataival. A Gombold újra! ruhái dinamikusabb, lüktetőbb hangvételt tükröznek, más irányt és más közönséget céloznak meg. A rendezvény különlegessége éppen ebben a sokszínűségben rejlik, hiszen mindkét megközelítés eltérő módon ugyan, de a klasszikus értékeket és a mai stílusokat ötvözi.” – nyilatkozta Simonffy Márta alpolgármester, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke, a rendezvény kurátora.

A divatbemutató blokkokat az Operaház homlokzatára vetített archív operaházi képanyaggal illusztrálják, a múlt értékei mellett felbukkannak azonban a készülő Hunyadi László című Erkel-opera jelmezei és díszletelemei is, hiszen a rendezvény már előrevetíti a szeptember 29-ei operaházi premiert is. A szabadtéri esten az operából Gara Mária cabalettája csendül fel, Miklósa Erika előadásában.

A show zenei kínálatában Kodály Budavári Te Deum című művét Medveczky Ádám vezényletével az Operaház zenekarának előadásában hallhatja a közönség, a klasszikus és a modern találkozását pedig, az Erkel-bemutatóra hangolva, a „Hunyadi-nyitány remix” és a „Palotás remix” képviseli Dj Bootsie interpretációjában.

A MKISZ művészei, Gábor Éva Mária, Lévay Jenő, Pál Gábor, Lóránt Demeter és Nagy Gábor önálló műsorszámmal készültek a szombati alkalomra; szintén az Ybl tervezte homlokzatra, és Kodály-dallamokra komponált videóinstallációjukkal izgalmas képi átváltozást nyújtanak a közönségnek.

A Gombold újra! show részeként táncbetétek kerülnek színpadra, a Magyar Nemzeti Balett művészei, break táncosok és RSG-tornászok előadásában, Bajári Levente és Andrea Merlo koreográfiájával. Divat- és showrendező: Lukács Gabi és Lakatos Márk.

A részletes programért kattintson IDE!

süti beállítások módosítása