Olimpikonokkal vár a Pesti Broadway Fesztivál

Szeptember 15-én és 16-án rendezi meg a Budapesti Operettszínház az Évadnyitó Pesti Broadway Fesztivált - idén, a "Csillagok éve" jegyében. Különlegességekben, meglepetésekben ezúttal sem lesz hiány, sőt, ráhangolásként az Operett sztárjai már szeptember 14-én is fellépnek!

A Budapesti Operettszínházban a „Csillagok éve" igazából már nyáron elkezdődött, a Baján, tízezer néző előtt hatalmas sikert aratott Miss Saigon felújításával, amely az idei évad nyitódarabja lesz. A produkció immár hivatalos, „szabadtéri nyitánya" azonban az Évadnyitó Pesti Broadway Fesztiválon sem marad el. A legkitartóbb fesztiválozókat nem csak szabadtéri programok várják: a Raktárszínházban tekinthető meg szeptember 15- én és 16-án este 22 órakor, a Pesti Broadway Stúdió növendékeinek nagysikerű vizsgaelőadása, Pintér Béla - Darvas Benedek Parasztopera című műve, Földes Tamás rendezésében . Az Évadnyitó Pesti Broadway Fesztivál műsorvezetői Peller Anna és Csonka András lesznek.

csillagok-eve-musical_vag

Részletes program

Szeptember 14. - Válogatás premierekből és repertoár-előadásokból

A fesztiválhangulat már pénteken bekúszik a Pesti Broadway-ra. Esteste, a Thália Színház által szervezett Vidéki Színházak Fesztiválja keretében színpadra lépnek az Operett sztárjai. Este fél héttől Dancs Annamari, Vágó Bernadett, Feke Pál, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Károly és Szerényi László mutatja be a premierek és repertoár-előadások, például a Marica grófnő, az Ördögölő Józsiás, a Veled, uram!, a Miss Saigon, az Elisabeth, a Viktória, a Ghost és a Rebecca legnépszerűbb slágereit.

broadwayfeszt

Szeptember 15. - a Tháliával és olimpikonokkal közösen

A szombaton a délutáni első program is a Tháliával és a vidéki teátrumokkal közös fellépések jegyében zajlik. Az Országos Zenehíd elnevezésű műsorban a fesztivál közönsége a szolnoki Szigligeti Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a veszprémi Petőfi Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, az egri Gárdonyi Géza Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Szegedi Nemzeti Színház és a Kassai Thália Színház legkiválóbb előadóit, valamint a Budapesti Operettszínház művészeit láthatja egy színpadon.

broadwayfeszt2

Az Évadnyitó Pesti Broadway Fesztivál hivatalos, ünnepélyes megnyitója délután öt órakor lesz. Ezt követően Marica grófnő és az Operett többi „kékvérűje" penderül a pódiumra - a Rebecca, az Elisabeth, a Mágnás Miska, a Lili bárónő, a Veled, Uram!, valamint a Rómeó és Júlia új beállói mutatkoznak be, s természetesen az idei évad első premierje, a Marica Grófnő dallamai is felcsendülnek majd. Színpadra lép: Bordás Barbara, Dancs Annamari, Füredi Nikolett, Kalocsai Zsuzsa, Kapócs Zsóka, Lehoczky Zsuzsa, Molnár Ágnes, Peller Anna, Siménfalvy Ágota, Szendy Szilvi, Vágó Bernadett, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Jantyik Csaba, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, Peller Károly és Szabó P. Szilveszter.

Fél héttől az Operettszínház csapatai és olimpikon vendégeik ZeneiOlimpiáján szurkolhat a nagyérdemű. Rómeók, Mercutiók, Benvoliók, Szépségek és Szörnyetegek, Szilviák, Edvinek, Stázik és Bónik, szép nyári napozók, szubrettek és táncos-komikusok ezúttal a versenypályán jönnek össze. A bemelegítést követően váltófutásban, labdajátékokban, vizes versenyszámokban, öttusában, súlyemelésben mérik össze tudásukat.

Fél nyolckor aztán új értelmet nyer a szinte szállóigévé vált filmcím, "Sztárom a párom". Hogy ki, kinek a sztárja és párja, vagy párjának a sztárja lesz, azt Dancs Annamari, Fischl Mónika, Füredi Nikolett, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Siménfalvy Ágota, Szendy Szilvi, Vágó Bernadett, Vörös Edit, Boncsér Gergely, Brasch Bence, Dézsy Szabó Gábor, Dolhai Attila, Faragó András, Homonnay Zsolt, Kádár Szabolcs, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Károly és Szabó P. Szilveszter kombinálja össze. Az Operettszínház örökifjú és még ifjabb generációjának képviselői a legkülönbözőbb párosításokban - a Szép nyári napból, A víg özvegyből, a Rudolfból, az Elisabethből, a Csókos asszonyból, A Csárdáskirálynőből, a Marica grófnőből és A Szépség és a Szörnyetegből varázsolnak igazi bulihangulatot a szombati nap végére.

broadwayfeszt3

Szeptember 16.  - Nyilvános meghallgatás

Vasárnap két órától négy óráig valódi csemegében lesz része a legelszántabb fesztiválozóknak: a Bohém Casting valóban bohém castingjára kerül sor a Színház előcsarnokában. Nyilvános meghallgatás lesz a közönség számára, Virág szerepére, videofelvétellel, Brasch Bence és Kelemen Dániel vezetésével. Aki kedvet érez ehhez, s vállalna szereplést akár az előadásban is, próbafelvételre jelentkezhet a broadway@operett.hu címen. A vállalkozó szellemű jelöltnek csupán néhány sort kell énekelni, melyben természetesen Marcell és Tamás alakítója segít majd.

Ezzel egy időben, a szabadtéri színpadon a PBS MIX - a Pesti Broadway Stúdió növendékei különleges meglepetésekkel várják az érdeklődőket. Három órától pedig a Musical Együttes és a Pesti Broadway Stúdió végzett növendékeinek show-ja következik, melynek címe: 50% anszamb-lé - nyomokban stúdiósokat tartalmazhat.

Négy órakor kezdődik az Operett Activity, játékos kvízműsor, a közönség bevonásával. Nézők és az Operettszínház sztárja együtt mutogathatják el, írhatják körbe vagy rajzolhatják le az operett- és musical műfajának legösszetettebb kifejezéseit. Mindeközben lesz Ábrahám-show a komponista legnagyobb slágereivel, elsősorban az idei évad második nagy operett-premierjéből, a Viktóriából, valamint a Bál a Savoyban című előadásból Bordás Barbara, Dancs Annamari, Fischl Mónika, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Peller Anna, Vörös Edit, Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté, Kökény Pál, Peller Károly, Vadász Dániel énekel majd dalokat, s persze versenyez is a legjobb activity-játékos címért.

Kora este egy igazi különlegességre kerül sor. A blokk címe: Az 'Én táncolnék veled'-től a 'Hogyha kell egy tánc'-ig. Az Elisabeth nagy párosa, Janza Kata és Szabó P. Szilveszter műsora sok izgalmas produkciót és szerepcserét tartogat...

Háromnegyed héttől varázslatos alakok lepik el a színpadot: a Ghost és az Ördögölő Józsiás ördögei, szellemei, s mindenféle különleges lényei. Bordás Barbara, Dancs Annamari, Nádasi Veronika, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Feke Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Kocsis Dénes, Szerényi László bújnak nem evilági bőrbe.

A Pesti Broadway Fesztiválunkat zárórendezvénye idén is, a vasárnap háromnegyed nyolckor kezdődő Retro Party, ahol ezúttal is a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek és a XXI. század diszkóslágereit szólaltatja meg Bordás Barbara, Füredi Nikolett, Janza Kata, Kékkovács Mara, Lukács Anita, Nádasi Veronika, Peller Anna, Siménfalvy Ágota, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Vörös Edit, Bálint Ádám, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Károly és Szerényi László.


süti beállítások módosítása