Szenes Iván-emlékkoncert a Rezső téren

A rossz idő miatt csütörtökön, szeptember 13-án elmaradt Nem csak a húszéveseké a világ - Szenes Iván írta című emlékkoncertet vasárnap, szeptember 16-án tartják meg; a közönséget délután 6 órakor várják az ingyenes rendezvényen, a józsefvárosi Rezső téren.

Az örökzöld melódiák születésének helyszínén, este fél 7-től, ingyenes szabadtéri programmal emlékeznek a két éve elhunyt Szenes Ivánra, az egyik legjátszottabb magyar szerzőre, akinek nevéhez megszámlálhatatlan sláger, több mint száz zenés színdarab, számos film, tévéjáték és operett fűződik.

A koncerten fellép: Koós János, Aradszky László, Bodrogi Gyula, Tabáni István, Mészáros János Elek, Wolf Kati, Zalatnai Cini, Dér Heni és a váci Jeszenszky balett, Nagy Feró és a Beatrice, Kocsis Tibor, Voith Ági és az Apostol együttes is.

A koncerten átadják a Szenes Iván Művészeti Díjat is.

szenesivn_vg

Foto:jozsefvaros.hu

Szenes Iván olyan slágerek szerzője, mint a Nem csak a húsz éveseké a világ, az Úgy szeretném meghálálni, a Kislány a zongoránál, a Mama, a Mondd miért szeretsz Te mást?, a Kicsi gyere velem rózsát szedni, a Szeretni bolondulásig, a Tölcsért csinálok a kezemből, a Jamaikai trombitás, a Nehéz a boldogságtól búcsút venni és az Okosabban kéne élni. Számos dalszövege szállóigévé vált.

A halála után kiadott Hosszú az a nap című CD aranylemez lett, slágereit az idősebb generáció mellett a fiatalok is kedvelik. Az emlékkoncerten a régi Szenes-páros, Bodrogi-Voith is fellép, a Hosszú forró nyár című slágert pedig Wolf Kati és Kocsis Tibor énekli.

A Szenes Iván Művészeti Díjat - amelyet kivételes tehetségű, a könnyű műfajban alkotó előadóművésznek ítélnek oda - az emlékkoncerten Kocsis Máté VIII. kerület polgármestere adja át. Tavaly Wolf Kati vehette át az elismerést.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása