Jubileumi táncpanoráma Keszthelyen

Három táncszínházi stílust, néptáncra épülő gyermekelőadást, társas, szórakoztató táncot, valamint balettműsort mutatnak be a 10. Keszthelyi Táncpanorámán csütörtöktől. A programoknak a Balaton Színház ad helyet - közölte Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. igazgatóhelyettese.

A fesztivál nyitányaként csütörtökön Zene-Bona, Szana-Szét címmel a Honvéd Táncszínház lép fel a Balaton fővárosában. Mai költők friss verseivel, ritmusjátékokkal, sok-sok zenével és tánccal szórakoztatják majd a közönséget. 
Pénteken a Botafogó Táncegyüttes látványos showtáncot mutat be. A társulat tagjai egy sakkjátszmát táncolnak el, a műsorban  megelevenednek a sakkfigurák, a tisztek és gyalogok. A képzeletbeli sakkjátszmában szerepet kap a háború, a küzdelem, a szerelem, az ármány és persze a játék.

keszthely10web

A záró előadáson, szombaton este a Győri Balett a Queen-Balett és a Magyar Rapszódia című produkciót mutatja be. Az első táncot a még ma is népszerű Queen együttes zenéjére készítette Ben van Cauwenbergh belga koreográfus. A rockzenét és a klasszikus balettet ötvöző produkció főleg a szerelemről a rock and roll aranykoráról, a groteszkről és egy izgalmas bűnügyi légkörről szól.
Ertl Péter elmondta: a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. koncepciója az volt, hogy a nyári szezont meghosszabbítva ősz elején is színvonalas programokat mutassanak be Keszthelyen. A Balaton Színház csodálatos helyszíne a jól megválasztott táncszínházi produkcióknak, ami az együtteseknek is jó lehetőséget jelent - tette hozzá.

MTI

süti beállítások módosítása