Könyvek a miskolci telefonfülkékben és a színháznál

Könyveket lehet kölcsön venni Miskolc több telefonfülkéjéből, a városban pénteken nyílnak meg az első nyilvános könyvcserepontok, hamarosan a színház előtt is találhatnak majd ilyet.

A Műút folyóirat szerkesztősége és a Kultmélyvíz civil akciócsoport közös kezdeményezése az olvasásra fókuszál. A miskolci fő utcán járók bármikor elvehetnek egy-egy könyvet a telefonálásra már nem használatos fülkékből, ha hoznak egy másikat cserébe.
Az első ilyen "könyvtárat" az Európa téren avatják pénteken, és lehet majd könyvet cserélni a Miskolci Nemzeti Színház előtt is, valamint a Szinva terasz buszmegálló utcai oldalán - közölték a szervezők az MTI-vel.

konyv Az akció lényege, hogy a könyvespolccá átalakított "okos" telefonfülkében gyűlnek majd a könyvek: az arra járó városlakók szabadon olvashatnak és vihetnek el belőlük, persze ha cserébe hoznak egy másikat.
A könyvcserepont népszerűsítésére a szervezők flashmob akcióra hívnak mindenkit, aki a saját gyűjteményéből szeretne hozzátenni a nyilvános könyvespolcokhoz.

süti beállítások módosítása