Trafó beavató program - pályázati felhívás

A Trafó Kortárs Művészetek Háza ismét pályázatot hirdet oktatási intézmények, pedagógusok és osztályaik,  középiskolás csoportok számára:  kortárs művészeti Beavató Programban való részvételre a 2012/2013-as tanév első, őszi félévében.

k_trafo1

BEAVATÓ PROGRAM - PÁLYÁZAT

2012-2013-AS ÉVAD ELSŐ FELE

Részlet a Trafó Kortárs Művészetek Háza
pályázati felhívásából
A Trafó Kortárs Művészetek Háza pályázatot hirdet oktatási intézmények, pedagógusok és osztályaik, szervezett formában működő diák-közösségek, egyesületek, csoportok számára: kortárs művészeti Beavató Programban való részvételre a 2012/2013-as tanév első, őszi félévében.
A pályázók köre
A pályázaton budapesti és vidéki oktatási intézmények, pedagógusok és osztályaik, középiskolás korú fiatalokból álló csoportok, diák-közösségek (14-20 éves korosztály) jelentkezésére számítunk. A pályázó csoport létszáma minimum 10, legfeljebb 30 fő. Egy intézményből több csoport is pályázhat – ez esetben minden csoportnak külön pályázati adatlapot kell benyújtania.
A pályázat célja
A Trafó Kortárs Művészetek Háza az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával egy olyan korszerű és előremutató oktatási program-csomagot kínál, amelynek célja egy interaktív, inspiráló párbeszéd lehetőségének megteremtése a tizenéves korosztály és a műalkotások, művészek, kortárs kultúra között – ezt a rendkívül fontos találkozást pedig pedagógiai szempontból is jelentős kérdések, problémák feldolgozására használjuk.
A pályázat témája
A Trafó Kortárs Művészetek Háza 2003 szeptemberében egy különleges oktatási programot indított útjára középiskolásoknak Beavató Program címmel, melynek célja a kortárs előadóművészetek megismertetése, befogadásának megkönnyítése.
A 2012/2013-as tanévben a pályázó csoportokkal több, interaktív foglalkozáson keresztül ismertetjük meg egy-egy kortárs művészeti alkotás, táncprodukció, színházi előadás világát.
A cél, hogy közelebb hozzuk a középiskolás korosztályhoz a kortárs művészetet, alkotókat és alkotásokat, valamint lehetőséget nyújtani számukra, hogy átélhessék a kortárs műalkotásokkal való találkozást (legyen az tánckoreográfia, színházi és cirkuszi előadás vagy épp képzőművészeti installáció) és lehetővé tenni, hogy bepillantást nyerjenek az alkotási folyamatba, az előadás által felvetett általános problémákba is.

A RÉSZLETES PROGRAMLEÍRÁS, PÁLYÁZATI FELHÍVÁS INNEN LETÖLTHETŐ!
A PÁLYÁZATI ADATLAP ÉS KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓT ITT TALÁLHATÓ!

A PÁLYÁZAT LEADÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2012. szeptember 28. (péntek) éjfél
Kérdés, kérés esetén bármikor örömmel állunk rendelkezésre a  beavato@trafo.hu e-mail címen vagy a 06 1 456 2051-es telefonszámon.

süti beállítások módosítása