A veszprémi színház kellékese kapta idén a Bujtor-emlékgyűrűt

Török Virág, a veszprémi Petőfi Színház kellékese vehette át az idei Bujtor-emlékgyűrűt pénteken.

Kiemelkedő egyéniség, aki kiemelkedő színvonalon szolgálja a színházat, alázattal segíti az intézményben folyó munkát - jellemezte a díjazottat Oberfrank Pál színházigazgató.
Az emlékgyűrűt Bujtor Judit - a Petőfi Színház volt igazgatójának, Bujtor Istvánnak az özvegye - adta át. Mint mondta, boldog, hogy az egész társulat örömmel vett részt a szavazásban.

torok Bujtor Istvánról köztudott volt, hogy a színházi munkát csak egységben tudta elképzelni, egy olyan gépezetnek, amelyben a fogaskerekeket nemcsak a színészek alkotják, hanem a néző számára "láthatatlan" háttérmunkások is, akik nélkül nem lehet sikeres egy intézmény.
Özvegye ezért alapította tavaly az emlékgyűrűt a színházi háttérmunkások számára. Az aranyból készült gyűrűn Bujtor István arcképe látható. Az elismerést minden évben az intézmény dolgozóinak titkos szavazata alapján osztják ki az évad első premierje előtt. Idén Kisfaludy Károly Csalódások című vígjátéka előtt tartották az ünnepséget.

virag Török Virág 18 éve dolgozik a Petőfi Színházban, volt jegyszedő, nézőtéri ügyelő, öltöztető, hét éve kellékesként tevékenykedik.
Az emlékgyűrű átvételekor örömét fejezte ki, hogy a társulat ebben a formában is elismeri a munkáját és vele együtt azokét, akik a háttérben dolgoznak a színház sikeréért.

süti beállítások módosítása