Interaktív színházi kiállítás az Allee-ban

A Nemzeti Színház múltja és jelene, interaktív formában, 2012. szeptember 15. és október 15. között az Allee Bevásárlóközpontba költözik.

Fontos színháztörténeti tárgyi emlékek mutatják be az évszázadokon átívelő múltat, ugyanakkor Schell Judit estélyi ruhakölteménye, Bodrogi Gyula királyi ornátusa a János vitéz című színdarabból, vagy Kulka János jelmeze mind-mind a nemzet színháza jelenlegi munkáját példázza.

A gyermekekről sem feledkeztek meg a szervezők, hiszen a kiállítás ideje alatt a színházi sminkelést, a jelmez- és díszletkészítést is kipróbálhatják a legkisebbek. A szervezők ígérete szerint, "a felnőtteket pedig a színház titokzatos világa várja, a felfedezőútra Kornis Mihály irodalmi szótárából néhány remekmű kíséri el a színfalak mögötti életre kíváncsiakat".

Csaknem 100 négyzetméter színlap és plakát, maszkok, díszletek, makettek, rézkarc, egyéb színháztörténeti emlékek, valamint a Nemzeti Színház előadásait beharangozó rövidfilmek várják a színház világa után érdeklődőket 2012. szeptember 15. és október 15. között az Allee Bevásárlóközpontban.

Sznhz_az_egsz_vilg-_Allee_1

Az, aki az Allee bármelyik üzletében 5000 Ft felett vásárol szeptember 15. és október 15. között, részt vehet a nyereményjátékon, melynek fődíjával 2 személyes utazást nyer New Yorkba, ahol egy fergeteges Broadway előadást is megtekinthet. Emellett számtalan további értékes nyeremény és színházjegyek is várják a látogatókat.

süti beállítások módosítása