Kálomista Gábor közleménye

Kálomista Gábor producer, a Thália Színház menedzserigazgatója közleményében a Népszava cikkére válaszolt.

kalomista

"Váratlan, és mindenképp üdvözlendő az a fordulat, hogy a Népszava hajlandó volt helyreigazítania valótlan állításait. A napilap régóta közöl a valóságnak nem megfelelő állításokat az MTV Zrt., az MTVA és a Megafilm vonatkozásában. Sokszor kértük már, hogy ne tegye és sokszor szólítottuk fel helyreigazításra" - írta pénteken Kálomista Gábor producer, a Thália Színház menedzserigazgatója közleményében, melyben a Népszava cikkére válaszol.

Mai számában közzétette a helyreigazítást:
 "A Népszava 2012. szeptember 7-i számának (139. évfolyam 210. szám) 2. oldalán "Barátok közt az MTV-n" címmel megjelent cikkben közölt valótlan állításainkkal összefüggésben: Valótlanul közöltük, hogy az MTV Balatoni nyár című műsorát Medveczky Balázs rendelte meg Kálomistától.

Valótlan állítás az, hogy a producer cége hetente 55 millió forintot számláz ki az MTVA-nak. Fenti állításainkkal ellentétben a valóság az, hogy a Balatoni nyár című műsor nem Kálomista Gábor, illetve cége, a Megafilm Kft. gyártásában készül, az MTV saját készítésű műsoráról lévén szó. Sem Kálomista Gábor, sem a Megafilm Kft. e műsor vonatkozásában nem szerződött senkivel, erre tekintettel nem is számlázott senkinek. Valótlan állítás, hogy egy zárt körű pályázaton lett Kálomista Gábor cégéé a Duna Televízió épületének egy része, ott, ahol régen a stúdiók, az uszoda és a szaunák voltak, valamint hogy az ott lévő bútorokat is megtarthatta a producer. Fenti állításainkkal ellentétben a valóság az, hogy a Duna Televízió épületének egy részét bérli a Megafilm Service Kft., mely bérleti szerződés piaci alapon köttetett 2013. január 31. napjáig tartó, határozott időre. Valótlanul közöltük, hogy a Thália Színház 800 millió forintot kap az MTVA-tól.

Fenti állításainkkal ellentétben a valóság az, hogy együttműködési megállapodás létezik a színház és az MTVA között, mely alapján színházi közvetítések, rádiójátékok készülnek a színházban. Az egyes esetekben az ezek elkészítésének ellenértéke változó, azonban éves szinten kb. 10 százalékát teszi ki a cikkünk által korábban megjelölt 800 milliós összegnek. Valótlanul közöltük végezetül, hogy Kálomista Gábor a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumának vezetőjeként évi 700 millió forint fölötti közpénzzel rendelkezik.

Fenti állításunkkal ellentétben a valóság az, hogy Kálomista Gábor a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumának elnökeként gyakorolt, egyetlen szavazati joggal rendelkezik a kollégiumban, a közpénzekről maga a kollégium mint grémium rendelkezik. A valótlan állítások miat Kálomista Gábortól, Medveczky Balázstól, az MTVA-tól és a Thália Színháztól elnézést kérünk."
  

Miután a Népszava megismerte és elismerte a valós helyzetet, bízom abban, hogy a jövőben a lapban nem jelennek meg valótlan állítások sem az említett személyekkel, sem a cégekkel, sem az intézményekkel összefüggésben.
 Köszönöm, hogy a Népszava teljesítette törvényes kötelezettségét.

  

Kálomista Gábor
 producer

süti beállítások módosítása