Indul az L1danceFest 2012 - Nyereményjáték!!! | LEZÁRULT

Kortárs táncfesztivál a főváros több helyszínén, elhivatott művészekkel és magával ragadó bemutatókkal! Az öt nap alatt több, mint tíz előadás, és megannyi workshop várja a látogatókat, a hazai fellépők mellett pedig Chile, Csehország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Japán, Lengyelország, Nagy Britannia, Németország, Svájc, Svédország, és az USA nevességei is fellépnek majd.

"Minden évben olyan vendégeket hívunk meg, akik felkeltik az érdekődésünket művészként, alkotóként, nézőként.

Az L1danceFest keretein belül jellemzően olyan összművészeti előadásokat láthat a közönség, ahol a tánc mint fogalom van jelen, de sok szempontból megközelíthető: úgymint vizualitás, fény, fizikalitás, zeneiség, nézőközeliség. Alapelvünk, hogy olyan tehetséges, minőséget létrehozó alkotókat és előadásokat mutassunk meg, akik még nem jártak Magyarországon, és amelyeket nem ismer annyira a hazai közönség."

Ladjánszki Márta

PalleGranhoj_5_photo_SUNCA1N_STONE1_400Fotó: STONE

Kiragadtunk a Fesztiválból egy előadást, amire jegyeket sorsolunk ki a helyesen válaszolók közül:

Granhøj Dans (DK) / Men & Mahler (60') – magyarországi premier

Szeptember 22., 20:30 / Nemzeti Táncszínház - Nagyszínpad, 1014 Budapest, Színház u. 1-3.
A Men & Mahler középpontjában a nyers, férfias erő áll. Mahler szomorkás, költői zenéje mintegy ellenpontozza a férfi testek maszkulin játékosságban való összekapcsolódását, ahogy a nyolc erős, gumikötelekkel kiszíjazott férfitest együtt kúszik a raklapokon és ad elő archetipikus rituálékat. Mindez idő alatt az énekesnő egyfajta attenboroughi józansággal figyeli a játékot/küzdelmet, és hagyja, hogy lelkét körülölelje a lassan áradó, szívszorító muzsika.

Rendezés, koreográfia: Palle Granhøj Társalkotók,: Bill Eldridge, László Fülöp, Áron Darabont Leon, Tomasz Ciesielski, Mikołaj Karczewski, Tomás Danielis, Aureliusz Rys, Petras Lisauskas and Dorte Petersen Koprodukció: Bora Bora, Granhøj Dans and New Web

Támogatók: EU Cultural Program, DNA, New Web, Bora Bora, Danish Arts Council Committee of Performing Arts, City of Aarhus and the Region of Central Denmark, Royal Danish Embassy in Budapest, Danish Culture Institute

A projekt a DNA Continuum Program 2011-13 keretében nemzetközi együttműködésben jött létre az EU Cultural Program támogatásával.

Kérdés:

Melyik országot képviseli a Granhoj Dans az L1danceFest-en, ami a DNA együttműködésben is partnerország?

- Dánia

- Hollandia

- Svédország

A válaszokat a jatek@szinhaz.hu e-mail címre várjuk 2012. szeptember 20. 20 óráig. A helyes megfejtők között 2 db párosbelépőt sorsolunk ki a szeptember 22-i magyarországi premierre.

 

A nyertesek: Supák Dorina, Florian Csilla


Granhøj Dans (DK) / Men & Mahler (60') – magyarországi premier

Szeptember 22., 20:15 / Nemzeti Táncszínház

Beszélgetés Palle Granhøjjal

L1danceFest 2012.

2012. szeptember 19-23.

süti beállítások módosítása