Ősbemutató a Nemzeti Táncszínház műsorán

Ősbemutató és számos előadás szerepel a Nemzeti Táncszínház őszi programjában.

A színházteremben az L1 danceFest 2012 keretében a dán Granhoj Dans együttes Men&Mahler című produkciójának magyarországi bemutatójával vendégszerepel. Az évad egyébként 20-án indul, a Duna Művészegyüttes a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában adja elő a Táncváltozásokat - közölte Nagy Orsolya művészeti menedzser. 
A Nemzeti Táncszínház kulturális örökség napjai alkalmából szombaton és vasárnap megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. Csatlakoznak a 22-iki TeARTrum Feszthez is, a táncszínház standja és kollégái is jelen lesznek a az Andrássy úton, amelyen a Budapest Táncszínház Sec című előadásából is adnak egy részletet.

A budai Várszínházban, a Nemzeti Táncszínház refektóriumában Vass Imre GAP - The soloist című alkotásának ősbemutatóját láthatja a közönség szeptember 22-én.

nemzeti_tancszinhaz_650Fotó: Dusa Gábor

A tematikus napokat is folytatják: október 7-én az állatok világnapját ünneplik meg a Vackor kalandjai című táncmesejátékkal, amelyet az Inversedance - Fodor Zoltán Társulata játszik el. 
A Halloween alkalmából október 31-én a Varidance: A varázslat című előadásával, táncházzal és jelmezversennyel várják a közönséget. 
A különleges programok mellett ősszel a Nemzeti Táncszínház repertoárja néhány új produkcióval is bővül. Budapesti bemutatót tart október 19-én a Pécsi Balett Bonyodalmas balkáni lakodalmas címmel, amelyet Zachár Lóránd koreografált. 
A Győri Balett számára Harangozó Gyula készítette el a Zorba című darabot, a produkció fővárosi premierje november 7-én lesz a Fesztivál Színházban. A Sivasakti Kalánanda Táncszínház Karma - Az élet játéka címmel készít új darabot november 15-re. A Bozsik Yvette Társulat november 17-én a Művészetek Palotájában mutatja be legújabb, Orfeusz és Euridiké című produkcióját, november 28-án a Nemzeti Táncszínházban Feledi János Puccini zenéjére komponált Le Villi - Lidércek című koreográfiája látható.

MTI

süti beállítások módosítása