100 ölelés - Premier az Artusban

Szeptember 19-én került sorra az Artus Kortárs Művészeti Stúdióban a 100 ölelés című darab bemutatója.

A darabról:

Egy évszázada Kínában a legnagyobb bűn (a szülők ellen elkövetett erőszak) ítélete halál „100 vágással” volt. Élve, az embert morfiummal éberen tartva bontották le a testről az izmokat 100 vágással. A 100 ölelés ennek ellenkezője: a ki nem elégíthető, olthatatlan vágy az ölelésére, a vágy, hogy saját tengelyünket, ha egy pillanatra is, de magunkon kívül, egy másik emberi lénybe helyezzük. Éberen.

Az Artus Stúdióról:

Az Artus Kortárs Művészeti Stúdió egy hatalmas, elhagyott gyárépület, egy törött ablakú,fűtetlen, de elképesztően izgalmas hely.

Itt közel 30 művész dolgozik külön és együtt, egymást inspirálva, apró műtermekben vagy óriási csarnokokban. Ez a hely elsősorban egy művészi közösség, egy alkotó műhely, de ugyanakkor színház és kiállítótér is, ahol a stúdió művészei rendszeresen megmutatkoznak a nyilvánosság előtt.

Színházi-, táncszínházi előadások, performanszok, kiállítások, koncertek során a nézők itt olyan művészi szellemiséggel találkozhatnak, ahol nem kulturális produktumok gyártása,hanem emberi találkozások és gondolatok áramlása a cél.

A Stúdió előadó művészeti programját lényegében az Artus társulatának előadásai adják, de alkalmanként befogadnak más produkciókat is.

fuge_artus_100_oleles_kicsi_jpg

100 ölelés

A Füge, a Filharmónia és az Artus közös bemutatója

Szereplők: Nagy Csilla, Debreczeni Márton

Alkotók: Bodóczky Antal, Kocsis Gábor, Nagy Ágoston, Samu Bence

Zene: Lukács Miklós

Produkciós vezető: Trifonov Dóra

Rendező: Debreczeni Márton

süti beállítások módosítása