A PLACCC nyereményjátéka | Kultúrnyomozás | LEZÁRULT

Kultúrnyomozás patinás épületek, ismeretlen-ismerős szobrok, észrevétlen csodák között Androidos mobiltelefonnal  a PLACCC Fesztiválon. A helymeghatározáson alapuló játék feladványainak megoldása közben a játékosok apró információmozaikokat kapnak, amelyekből újrarendezhetik Budapest IX. kerületét.

Az első PLACCC Fesztivál 2008-ban azért jött létre, hogy népszerűsítse a Magyarországon akkor még kevéssé ismert helyszínspecifikus művészetet. Az induláskor csak külföldi csoportok léptek fel, ám azóta egyre több hazai alkotó mutatja be formabontó köztéri produkcióit a rendezvényen. A művészek az idei, immár hatodik PLACCC Fesztiválon, szeptember 21. és 30. között ismét meglepő, elgondolkodtató, provokatív és humoros akciókkal várják az újszerű élményekre fogékony közönséget Budapest számos pontján.

Az idei rendezvény mottója: kép, hang, design, játék. A programban okostelefonos városi játék, szemétépítészet, filmes városportré, hanginstallációk, múltidéző képzőművészeti alkotás és köztéri szaunázás is szerepel.  A meglepő budapesti helyszíneken zajló rendezvény szeptember 21-én kezdődik és tíz napig tart.

Izgalmas városi játékra invitálja a budapestieket és a turistákat két német alkotó, Richard Wetzel és Michael Straeubig szeptember 21. és 25. között a PLACCC Fesztiválon.

 

TidyCity14

 

A Tidy City című játék a TOTEM nevű német-francia kutatási programban a Fraunhofer FIT és a Telecom &Management SudParis együttműködésének gyümölcse.  A résztvevők saját vagy bérelhető Androidos okostelefonnal indulhatnak el a kiindulópontról, majd a készülék segítségével feladványokat keresnek és oldanak meg. A kérdések az épített és természetes környezetre, történelmi örökségünkre vagy éppen társadalmi problémákra utalnak a városkép részletein keresztül. A játékosoknak első lépésben a feladványok helyét kell megkeresniük a környéken. Ehhez a telefon képernyőjén látható térkép és a narancssárga ikonok adnak támpontot. Aki a megfelelő helyre ért, az érintőképernyőn „begyűjtheti" a feladványt, vagyis egy rövid leírást és fényképet kap. A képen egy első pillantásra be nem azonosítható városi részlet szerepel. A kapott  információk és a fotó alapján kell rájönni, vajon milyen „városi tárgyra" vonatkozik a feladvány, és hol található a valóságban. A megoldás lehet egy szobor, egy emlékmű vagy akár egy épület, de közös bennük, hogy a mindennapokban talán észre sem vesszük őket. A Tidy City című helymeghatározáson alapuló városi játék lényege, hogy a játékosok észrevegyék az apró részleteket, felfedezzék az észrevétlen csodákat, rendet tegyenek a nagyvárosi káoszban, és közben jól szórakozzanak. A játékot egyedül vagy két-három fős csapatokban érdemes kipróbálni.


KÉRDÉS:


Minek a segítségével rendezheted át Budapest 9. kerületét a PLACCC Fesztivál idején?
- laptop
- távirányító
- mobiltelefon


NYEREMÉNY: 2 fő részére szóló belépő a Tidy City című játékra a PLACCC Fesztiválon szabadon választott időpontban.
A PLACCC Fesztivál honlapja:  www.placcc.hu

 

Nyertes: Kolmann Miksa

 

A válaszokat a jatek@szinhaz.hu e-mail címre várjuk szeptember 20., 20 óráig.

A szerencsés nyerteseket e-mailben értesítjük. (Egy e-mail címről egy választ fogadunk el.)

süti beállítások módosítása