Évadnyitó mesefesztivál a Kabóca Színházban

Csütörtöktől vasárnapig tart a Kabóca Bábszínház évadnyitó mesefesztiválja a veszprémi helyőrségi klubban, ahol az előadások mellett koncert, interaktív játék és mesebusz is várja a családokat.

A fesztivál csütörtökön a Farkasbarkas és Rókakoma című bábjátékkal veszi kezdetét, amely egy interaktív játék is iskolai csoportoknak; bejelentkezés alapján 16 óráig lehet részt venni a programban.
Pénteken tízkor kezdődik a Pimpáré és Vakvarjúcska című verses bábjáték, amelyben esküvőre készülnek a királyi udvarban: Pimpáré királylányhoz sorra érkeznek a kérők, de egyikük sem olyan fürge, mint Vakvarjúcska. Erdős Virág verses bábjátéka különös világba vezet: olyan, mint egy mese, de a valóságra is nagyon hasonlít - árulta el az MTI-nek Sipos Tekla művészeti titkár. 

Pénteken kettőkor ismét a Farkasbarkas és Rókakoma bábjátékot adják elő, azt követően pedagógusoknak tartanak feldolgozó drámafoglalkozást Vert viszi veretlen címmel.
Szombaton tíz és tizenkét óra között mesedélután lesz: meseolvasás kezdődik a színészekkel a Kabóca Bábszínház új zugaiban és a Kabóca Mesebuszban. A látogató gyerekek elhozhatják kedvenc mesekönyveiket, amelyekből a színészek felolvassák a meséket.

kabocaFotó: fidelio.hu

A fesztivál fő vendége Écsi Gyöngyi és zenekara, a formáció Teremtésmesék című lemezbemutató koncertjét tartja szombaton 17 órakor.
Vasárnap tíztől délután négyig Balatoni látkép címmel interaktív játszóház várja az érdeklődőket, 18 órakor kezdődik a Helka - a Balaton tündére című szabadtéri családi vízi bábszínház, amely emlékezetes színházi élményt kínál, miközben felkelti az érdeklődést a Balaton csodái iránt - írta Sipos Tekla.

MTI

süti beállítások módosítása