Mit kínál az Orlai Produkció idei évada?

Két bemutatóval és egy legendás előadás felújításával kezdi az évadot az Orlai Produkció a Belvárosi Színházban és a Szkéné Színházban.

A 2012/13-as évadban a Belvárosi Színházban az Orlai Produkció első premierje a Závada Pál nagy sikerű regényéből készült Jadviga párnája című előadás lesz, Hargitai Iván rendezésében. A Belvárosi Színházban ősszel kerül műsorra Ondris és Jadviga különös szerelmei története Závada Pál saját átiratában Ónodi Eszter, Pál András, Pokorny Lia, Lukács Andor, Takács Kati, Gáspár Sándor, Szikszai Rémusz és a színikritikusok által a legjobb pályakezdő színésznek választott Lábodi Ádám főszereplésével. Az előadás Ladányi Andrea koreográfus és Szokolay Dongó Balázs zeneszerző közreműködésével készül.

Nyereményjáték a játék rovatunkban.

 

jadviga_proba-400Jadviga próba - A fotón Pál András és Ónodi Eszter

Az Orlai Produkció másik bemutatója a Szkéné Színházban a külföldön már többszörös is díjjal jutalmazott David Harrower darab, a Blackbird bemutatója lesz, amelyet első rendezéseként Kováts Adél állít színpadra.

Mint mondja: „Kortárs darabban nagyon ritka, ami ennyire tökéletes. A szöveg szerkezete olyan, mint egy szabadvers: szikár, de iszonyúan erős. A téma pedig nagyon mélyen megrázott. Tabutéma, amihez mégis klasszikus módon, költőien nyúlt az író."

A két főszerepet Pető Kata és Mucsi Zoltán alakítja.

Edith Piaf hihetetlenül gazdag, sok tekintetben tragikus, mégis felemelő életútjának hiteles története az Orlai Produkció előadásaként érkezik a Belvárosi Színházba. A legutóbbi időkig a Budapesti Kamaraszínházban látható előadást Vári Éva már ötszáznál is több alkalommal játszotta el, szinte eggyé válva a szereppel.

„Nem szeretném, ha az Edith Piaf produkcióvá válna, ha olyan lenne, hogy kiáll egy színésznő, és nagyon mélyen azt hiszi, hogy ő Piaf. Én inkább azt szeretném, hogy jön egy színésznő, aki bemutatja egy embernek a sorsát. Nem akarom leutánozni Piafot, sem külsőségeiben, sem hangjában – nem is tudnám. Ilyen nő, mint ő egyszer születik egy században. A saját érzéseiről, a saját hangján énekelt. Én a saját hangomon fogok a saját érzéseimről." - mondja Vári Éva az előadás kapcsán.

www.orlaiprodukcio.hu

süti beállítások módosítása