Peer Gynt - Horváth Csaba rendezése debütál Temesváron

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház szeptember 19-én és 20-án mutatja be Henrik Ibsen: Peer Gynt című előadását, melyet a budapesti Forte Társulattal közösen hozott létre. Az premierre 18 órától kerül sor a színház Nagytermében.

A 2012/2013-as évad első bemutatóját Horváth Csaba koreográfus jegyzi. Az előadás látványvilágáért Milorad Krstić festő- és multimédiaművész, valamint Benedek Mari jelmeztervező felel.

A darabról:

Henrik Ibsen, norvég drámaíró 1867-ben írta meg mára klasszikussá vált verses drámáját, Peer Gynt címmel. Főhőse Peer, eredetileg norvég mesehős volt. Alakjában a nyughatatlan, saját lehetőségeit kutató, felfedezni vágyó, esendő embert fogalmazza színpadra Ibsen. Peer Gynt az álmok és a valóság, a mesék és a realitás mezsgyéjén járja útját, hogy minél messzebbre jusson az élet teljességének megélésében, és íly módon közelebb kerülhessen önmagához. Útja során váratlan és hihetetlen kalandokba, magasságokba és mélységekbe kerül. Az emberi sors alapvető kérdéseire választ kereső színművet a budapesti Forte Társulattal közös előadásban mutatja be a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.

peer

A Forte Társulatról:

Horváth Csaba rendező-koreográfus 2005-ben Budapesten hozta létre saját társulatát Forte néven. A színészekből és táncosokból álló független csapat számos hazai és külföldi elismerésben részesült. A klasszikus és modern szövegekkel egyaránt foglalkozó társulat, a kortárs tánc és a prózai színház elemeit ötvöző formanyelvvel kísérletezik.
Peer Gynt szerepében a 19-i bemutatón Balázs Attilát, 20-án pedig a Forte Társulat színészét, Krisztik Csabát tekintheti meg a közönség.

Próbafotók:

a

1.

b

2.

c

3.

e

4.

f

5.

g

6.

h

7.

j

8.

k

9.

l

10.

Forrás: Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Színház.hu

süti beállítások módosítása