Székfoglalót hirdet a Zenthe Ferenc Színház

Székfoglalót hirdet a tavasszal létrejött salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a keddi évadnyitó gálán; a pártolók színháztermi széket vásárolhatnak meg jelképesen.

Susán Ferenc, a színház rendezője, egyben menedzsere hétfőn az MTI-nek elmondta: az új önálló színház, valamint a társulat működtetéséhez kérik így a város polgárainak hozzájárulását, ami a bevétel mellett jelentős erkölcsi támogatás is lehet.

zenthe A támogatók 15 ezer forintért vásárolhatnak meg egy színháztermi széket, amelyet feliratoznak majd a mecénás nevével és a neveket a támogatói falon is megjelenítik az egész évad ideje alatt. Ezenkívül emlékplakettel is megköszönik a támogatást - tette hozzá.
A helyi tehetségekből építkező önálló színház támogatásáról februárban döntött Salgótarján önkormányzata. A Zenthe Ferenc Színház a városi Közművelődési Nonprofit Kft. keretén belül működik, bázisa az évtizedek óta befogadó színházként működő József Attila Művelődési és Konferencia Központ.
A színház május 29-én mutatta be premierjét, Plautus A hetvenkedő katona című darabját.
A most kezdő színházi évadban Albert Camus Félreértés és G. B. Shaw Sosem lehet tudni című darabjaival mutatkozik be a társulat a felnőtt bérletsorozatban.

süti beállítások módosítása