Svejk.hu a Malomudvarban

A Radikális Szabadidő Színház és a Trambulin Színház koprodukciójában kerül sor a Svejk.hu című előadás bemutatójára szeptember 23-ám a Malomudvar Színházi Műhelyben.

Rövid ajánló:
Az előadás a mai Magyarországon játszódik. Jaroslav Hasek halhatatlan Svejkjének képzeletbeli unokája feleségével és két gyerekével a feszültségekkel terhelt Budapesten élnek. Svejk, Svejka, Svihák, Svejki néhány napja, éjjele és zűrös belső és külső világának vetületei kelnek életre. Béke van körülöttük? Vagy háború? Megfogalmazható-e másokban is a "svejkség"? Nevetés vagy döbbenet közben talán a válasz is megjön.
Szinopszis:
A derék budapesti cipészmester megtudja, hogy halálos beteg. Úgy dönt, hogy nem árulja el családjának. Miközben fia, Svihák tüntetést szervez az Egyetemen, Svejki lánya mindennapjait szerelmi kalandok szegélyezik, Svejka felesége pedig a virágjaival kereskedik - Svejk továbbra is derűsen jár-kel a városban a Halállal a nyomában. A történet során bepillantunk a feszültségekkel terhelt nagyvárosi élet mindennapjaiba. Ismert helyszínekre kerülünk, és rengeteg figurával találkozunk. Titkolt vágyak, különböző életutak, ütközések sodornak, visznek minket előre a pár nap történetében, nézőt és játszót egyaránt. Aztán az egyetemi tüntetés elszabadul, s a várost elárasztja az ellenségeskedés, a gyűlölet és az erőszak. Svejk elhatározza, hogy mindennek ellenére felvidítja maga körül az embereket, és megtanítja őket az élet szeretetére.
Mitől különleges az előadás?
A két társulat nem kevesebb hittel és lelkesedéssel, teljesen önerőből hozta létre legújabb előadását, mely éles kritikával illeti mai társadalmunkat, a felszín mögött azonban felfedezi és megmutatja az egyén és a közösség legnagyszerűbb értékeit. Ezt az ellentmondásos, sokszínű világot profi és amatőr színészek együttműködése teszi kivételesen hitelessé.
A Svejk.hu különlegessége, hogy a 15 színész 2 óra alatt több mint 200 különböző karaktert jelenít meg. Az előadást - többféle zenei stílusban - fülbemászó dalok kísérik. A dráma és a vaskos humor kart karba öltve építenek fel egy tartalmas és szórakoztató színházi produkciót.

A Malomudvar Színházi Műhelyről:
A független befogadóhely a Radikális Szabadidő Színház szervezésében jött létre 2012. márciusában. A Tűzraktér színházi vonalát folytató tevékenységük során társulatoknak, fiatal vagy idősebb színészeknek biztosítanak fellépési és játéklehetőséget, emellett aktívan foglalkoznak színészképzéssel, valamint műhelymunkáknak és próbafolyamatoknak adnak helyet.
Elérhetőségük: szinmalom@gmail.com, + 36 70 317 80 55

svejk

Svejk.hu
Társadalmi korrajz és szatíra,
nevetés és döbbenet a 21. századi Budapesten!
 A Radikális Szabadidő Színház és a Trambulin Színház koprodukciója
120 perc, 1 szünettel
Szereplők-alkotók:
Bitó Katalin, Bodonyi Loránd, Bognár Anita, Csák György, Fazekas Judit Írisz, Formanek Csaba, Hakstol Sára, Hollós Judit, Kálmánczhelyi Gábor, Király Orsolya, Máté Zoltán, Mezei Réka, Orosz Adél Barbara, Simon Attila, Sirkó Eszter
 Plakát:
Geltz Gergő
 Dalszövegek:
Csák György
 Zene:
Simon Attila
 Társrendező:
Formanek Csaba
 Rendező:
Csák György

BEMUTATÓ:
2012. szeptember 23. (vasárnap) 19h
szeptember 25. (kedd) 19h
További előadások:
október 5-6. (péntek-szombat) 19h
október 30-31. (kedd-szerda) 19h
Helyszín:
Malomudvar Színházi Műhely
IX., Soroksári út 48.
(A Nemzeti Színházzal szemben)
http://svejkpont.blogspot.hu
http://szinmalom.blogspot.com
Jegyfoglalás:

szinmalom@gmail.com
SMS-ben: +36 70 317 80 55

süti beállítások módosítása