Talkshow Grecsó Krisztiánnal a Rózsavölgyi Szalonban

A Rózsavölgyi Szalon új sorozatának, a Staféta pódiumesteknek az a célja, hogy egymás művészetét szerető, tisztelő, a másik munkásságát értő művészek kerüljenek közös térbe, értsék, értelmezzék egymást és önmagukat. A startnál mindig más-más művész áll, zenész, színész, író, képzőművész...

A szervezők a Stafétáról:

Az alkotó rögtön előad valamit: zenél, szaval, énekel. Erről a kiválasztott alkotásról diskurálunk. Vagyis tényleges helyzetekben, művészet értő, alakító és befogadó helyzetben mutatkozik meg a művész. A lényeg mindig egy: olyan pódiumestre hívjuk a nézőket, ahol az alkotók új oldalukról ismerhetők meg. Így lesz a staféta egy szituációs, összművészeti produkció.

ErikaMiklsa_portrait_03_mini_400

Miklósa Erika

Miklósa Erikáról:

A Staféta első vendége Miklósa Erika operaénekes lesz, aki19 évesen – minden idők legfiatalabbjaként – lett a Magyar Állami Operaház magánénekese. Nemzetközi karrierje 20 éve Mannheimban az Éj királynője szerepével kezdődött, azóta fellépett a világ összes jelentős operaházában, a milánói Scala-tól a londoni Covent Gardenig, a Berlini Staatsopertől a New York-i Metropolitanig. Énekelt többek közt Placido Domingóval és Jose Carreras-szal, illetve Ricardo Muti és James Levine zenei irányítása alatt.

Szívesen kalandozik az operett, a musical, a jazz és a könnyűzene világában is. Művészi pályája mellett számos sporttal és tudatos életmóddal foglalkozó civil szervezet vezetője, aktivistája. 2011-ben Önkéntességi Nagyköveti címet kapott, 2012-ben átvehette a nemzetközi Fair Play-díjat. Liszt-díjas, Kossuth-díjas művész.

A New York Times Miklósa Erikáról

"A magas F-ek “kiszórása” az Éj királynője áriájában semmiség volt a briliáns szopránnak, Miklósa Erikának. Ami igazán különlegessé tette előadását, éneklésének sötét melegsége és lírai finomsága, mind olyan tulajdonságok, melyek ritkán párosulnak ezzel a negatív karakterrel." 

Erika magáról

"Megcsináltam a karrierem, ám mindvégig sportoló maradtam. Mindegyik előadás olyan, mint egy verseny, amit meg kell nyernem, vagy legalábbis a legjobbat kihozni magamból!"- vallja magáról a művésznő.

A beszélgetéseket Grecsó Krisztián, író vezeti.

Időpont: 2012. szeptember 22. szombat 19.30

Helyszín: RÓZSAVÖLGYI SZALON, 1052 Budapest, Szervita tér 5.

Nyitva tartás: hétfőtől szombatig 10-22 óráig, vasárnap zárva.

A programok belépőjeggyel látogathatók. Ezeken az estéken a kávézó 19 óráig tart nyitva.

www.rozsavolgyi.hu

süti beállítások módosítása