Bábszínház a Sárkányos könyvtárban

Minden hónap harmadik péntekjén 17 és 18 óra között a Budapest Bábszínház beköltözik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárába. Az első alkalomra szeptember 21-én kerül sor.

Hogyan írjunk bábdarabot? Hogyan készül egy előadás? Mi mindenből lehet báb? Milyen bábtechnikák vannak? Csak gyerekeknek készülnek bábelőadások?

Néhány kérdés, amelyekre a bábszínház társulata és a nézők együtt keresik a válaszokat, sőt, a résztvevők a kézműves foglalkozásokon akár maguk is kipróbálhatják ügyességüket, megmutathatják fantáziájukat.
sarkanyos_konyvtar

Forrás: budapest-babszinhaz.hu

Szeptember 21-én két készülő előadás, a Lúdas Matyi, illetve a Pettson és Findusz kulisszatitkait ismerhetik meg az érdeklődő gyerekek és felnőttek. Hallhatják, hogyan hangzik Fazekas Mihály eredeti szövege és Sven Nordquist meséje, a bábok segítségével pedig azt láthatják és figyelhetik meg, mi hangzik el az előadásban. És miközben a színház iránt érdeklődő nagyobbak feltehetik kérdéseiket az alkotóknak – a rendezőknek és a színészeknek, illetve az előadások dramaturgjának –, a kisebbek az előadásokhoz kapcsolódó játékokkal foglalhatják el magukat.

Forrás: FSZEK

süti beállítások módosítása