Ismét Ádámok és Évák Ünnepe Békéscsabán

Az Ádámok és Évák Ünnepe című középiskolás program tavaszi sikerén felbuzdulva a Békéscsabai Jókai Színház vezetése úgy döntött, hogy a Magyar Teátrumi Társaság többi tagszínházához hasonlóan ebben az évben is megszervezi.

Az Ádámok és Évák Ünnepe 2012/13-as témája a Biblia lesz. Az Ószövetségből és az Újszövetségből választott történeteket kell majd színpadra állítania a középiskolai csoportoknak.

Annyiban nehezebb lesz a feladat, mint Az ember tragédiája esetében, hogy a csoportoknak ezúttal meg is kell szövegezniük a jeleneteket, vagy az adott bibliai részt feldolgozó valamely irodalmi művet kell színpadra alkalmazniuk.

bibliaForrás: images.google.com

A választható 20 történet kiválasztásában Szigeti Antal római katolikus plébános, Kutyej Pál evangélikus lelkész és Marti Miklós református lelkipásztor is részt vett.

A történetek elosztásának, illetve szükség esetén kisorsolásának időpontja ismét a Magyar Dráma Napja, azaz szeptember 21., 15 óra, helyszíne a Jókai Színház Vigadója. A programindító rendezvényen Eperjes Károly is jelen lesz.

süti beállítások módosítása