Sűrű hetek a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban

Szeptember 21-én a Magyar Dráma Napját ünnepli, szeptember 22-én a Kincses Elemér rendezte Megtorlás című Caragiale-dráma bemutatójára készül a Tompa Miklós Társulat. Szeptemberben Székely Csaba Bányavakság című drámáját is megtekinthetik a marosvásárhelyi színházkedvelők, a mikházi Csűrszínházban pedig a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című zenés produkcióval lép fel a Nemzeti Színház október 5-én.

Felolvasószínház a Magyar Dráma Napján

Több mozzanatból álló közös ünneplésre készül a Magyar Dráma Napja alkalmából a Tompa Miklós Társulat:

  • 16.30-kor Aranka György szobrának immár hagyományossá vált megkoszorúzásával kezdődik az ünnep. Az Iskola (Aurel Filimon) utcai szobornál egybegyűltek Barabási Tivadar színművész szavalatát hallhatják majd.
  • 17.00 órától a Nagyterem színpadán a Változatok című felolvasószínházi előadásra kerül sor. Az Örkény István szövegeiből összeállított produkciót Kövesdy István rendezi, szereplői: Lőrincz Ágnes, László Zsuzsa, Fodor Piroska, Kilyén Ilka, Gáspárik Attila, Kilyén László, Ördög Miklós Levente, Henn János.

Tompa_Miklos_Tarsulat_FELOLVASOSZINHAZ_Magyar_Drama_Napja_21092012

A nap jelentőségéhez kapcsolódó beszélgetést követően, 60-70-80 címmel a társulathoz tartozó, hatvanadik, hetvenedik, illetve nyolcvanadik születésnapjukat ünneplő művészek felköszöntésére kerül sor. Ünnepeltek: Székely M. Éva, Székely Ferenc és Györffy András.

Újabb premier – MEGTORLÁS a Kisteremben

Ion Luca Caragiale születésének 160., halálának 100. évfordulója alkalmából a Kincses Elemér rendezte Megtorlás című dráma bemutatójára kerül sor szeptember 22-én, szombaton, a színház Kistermében. Az előadást Berekméri Katalin, László Csaba, a Kaszás Attila-díjas Bányai Kelemen Barna, illetve a hatvanadik születésnapját ünneplő Györffy András alakításában láthatják a színházkedvelők.

Tompa_Miklos_Tarsulat_MEGTORLAS_plakat_bemutato22092012

A szombat esti premieren érvényes a Bernády György mecénás bérlet. Jegyek a Kultúrpalota és Nemzeti Színház jegypénztárában válthatók illetve a www.biletmaster.ro internetes oldalon. Az előadás román nyelvű feliratozással követhető.

„Ma azt mondanánk: thriller. Nem az, pedig. Egy remek darab. Több mint száz éve született. Minden szava igaz, a története is az… Két ember a pokolban él. A pokol neve: házasság. S egyikükben ott ég, lüktet, dolgozik a sejtelem, a gyanú” – mondta Kincses Elemér rendező a kistermi produkcióról.

Nem élhetek muzsikaszó nélkül Mikházán

Októberben a Tompa Miklós Társulat újfent műsorra tűzi a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című zenés vígjátékot. Móricz Zsigmond drámáját, Parászka Miklós rendezésében a mikházi Csűrszínházban október 5-én, pénteken 20 órától tekintheti meg a közönség.

Jegyváltás a helyszínen, előfoglalás a 0744 394 186-os telefonszámon.

süti beállítások módosítása