Székesfehérváron is beindul a nagy-nagy pofonofon

A Dés-Geszti-Békés szerzőtrió híres-neves musicaljét, Szurdi Miklós rendezésében, vasárnap, szeptember 22-én mutatják be a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A varázslatos élményt nyújtó előadás szellemes szövegekkel és fülbemászó zenékkel szórakoztatja az egész családot.

Dés László-Geszti Péter-Békés Pál műve az 1996-os bemutatója óta népszerű, több mint 900 előadást élt meg. 2012-ben A dzsungel könyve Székesfehérváron mutatkozik be, Szurdi Miklós rendezésében. Júliusban, a Nyári Színház keretében a Vörösmarty Színház társulata már játszotta Kipling klasszikusát, amely azonban az idei évad egyik bemutaójaként, szeptember 22-én debütál.

maugli1

A produkciót igazi családi darabnak szánja a színház, és Szurdi Miklós szerint a több rétegű történetben mindenki megtalálja a neki szóló részt: "A gyerekek az izgalmas mesén túl megismerhetik azt a hihetetlenül érdekes világot, amit a dzsungel világa jelent, a felnőttek pedig azt az állati társadalmat fedezhetik fel a darabban, ami erősen hajaz a mi emberi társadalmunkra, ahol a befogadás, kitaszítás kapcsán ugyanilyen kérdések merülnek fel" - mondta az előadásról a rendező a fehérvár.hu-nak. A darab rendezője bízik abban, hogy a produkció a Diótörő és Egérkirályhoz hasonló sikert arat.

maugli4

A nyáron tartott castingra, ahol a „gyönyörű" Tunákat és „az első pillanattól szerethető" Mauglikat keresték több mint kétszázan jelentkeztek, végül a legjobb nyolcból választották ki a még jobb négyet. Tunát Dézsi Éva Darinka és Gárdonyi Fanni alakítja felváltva. Darinka kunhegyesi, a budapesti Shakespeare-akadémiát végezte el. Fanni simontornyai, a Kolibri Színházban tanulja a szakmát. A Mauglik közül Eszes Szabolcs jászkarajenői, együtt végzett az akadémián Darinkával. Horváth Gyula Antal csíkszeredai, a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen tanult.

Az előadás koreográfusa Bakó Gábor, régóta dolgozik együtt Szurdivalt - többek közt az Aidán is közösen munkálkodtak. Az élethű jelmezek Juhász Kati tervező munkáját dícsérik. A díszleteket Kiss József Szurdi Miklóssal együtt tervezte. Az előadás zenei rendezője Döme Zsolt, aki úgy véli, hogy Dés László-Geszti Péter-Békés Pál műve kitűnő darab, már-már igazi klasszikus.

maugli2

A dzsungel könyve

Szereplők

Maugli -Eszes Szabolcs

Akela -Juhász Illés

Bagira-Váradi Eszter Sára

Balu-Egyed Attila

Sir Kán-Gerner Csaba

Ká -Gulyás Hermann Sándor

Csil-Lábodi Ádám

Buldeó-Tűzkő Sándor

Túna-Dézsi Éva Darinka

Vérfarkas - Férfi – Majom-Keller János

Gyászfarkas - Férfi – Majom-Csizmadia Gergely

Őrfarkas - Férfi – Majom-Resetár Dániel

Éhfarkas - Férfi – Majom-Borbély Richárd

Furkófarkas - Férfi – Majom-Bágyi Dávid

Asszony - Majom lány-Bábinszki Ágnes

Asszony - Majom lány-Dankó Erika

Asszony - Majom lány-Kárpáti Anita

Asszony - Majom lány-Szupper Fanni

Asszony - Majom lány-Vida Emőke

Rendező-Szurdi Miklós

Forrás: fehérvár.net, vörösmartyszínház.hu

süti beállítások módosítása