Vajdasági Magyar Drámaíró verseny tizenkettedszer

Idén is megrendezik a Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyt az Újvidéki Színházban. A csütörtökön induló megmérettetésre, melynek gyümölcseit pénteken, a Magyar Dráma Napján láthatja a közönség, Ferenc Judit, Terék Anna és Danyi Zoltán író kapott meghívást.

A tizenkettedik alkalommal megrendezett verseny első napján a Magyar Szó című délvidéki napilap aktuális számából kivágott címekből húznak ki egyet. A három szerző ebből kiindulva írhatja majd drámáját, amire néhány óra áll rendelkezésükre.

szinhaz1Forrás: uvszinhaz.co.rs

A szövegeket - szintén néhány óra alatt - a meghívott rendezők, Gemza Péter, Kokan Mladenovic és Puskás Zoltán viszik színre. Az előadásokban, amelyeket pénteken este láthat a közönség, a szabadkai Népszínház Magyar Társulata, a Békés megyei Jókai Színház, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, az újvidéki Művészeti Akadémia, és az Újvidéki Színház színművészei, illetve hallgatói szerepelnek.
A drámaírókat, rendezőket, előadásokat és a színészeket a Lőkös Ildikó, Antal Szilárd és Gerold László összeállítású szakmai zsűri véleményezi és díjazza - írta honlapján a Magyar Szó és az Újvidéki Színház.

MTI

süti beállítások módosítása