A világ legjobb dirigensei az Operettben randevúznak

A hétvégén rendezik a Budapesti Operettszínház harmadik nagy zenei megmérettetése, az Aranypálca - Kálmán Imre Nemzetközi Operett-Musical Karmesterverseny középdöntőit. Szeptember 21-22-én a világ tizenkét legjobb dirigense méri össze tudását egy nagyszabású színpadi showban.

A Budapesti Operettszínházban nagy izgalommal készülnek az Aranypálca - Kálmán Imre Nemzetközi Operett-Musical Karmesterverseny következő fordulójára. A világ minden tájáról jelentkező karmester-mezőnyből, a Budapesti elődöntőről négy versenyző jutott tovább: két magyar, Erdélyi Dániel és Balassa Krisztián, illetve két, Budapestre jelentkezett külföldi dirigens, a japán-brazil Masayuki Carvalho és a lengyel Tomasz Biernaczki.

A többi elődöntő-helyszínről nyolc karmester került a második fordulóba: Ilya Gaisin és Artem Gladkov Oroszországból, Pierre Hoppé Franciaországból, Sung-Joon Kwon Dél-Koreából, Tania Morandini Olaszországból, Danko Drusko Németországból, a spanyol származású Roberto Palmer az Egyesült Államokból, Carolyn Watson pedig Ausztráliából érkezik a Budapesti Operettszínházba.

karmester_balassa

A karmestereket a középdöntőben négytagú, nemzetközi szakemberekből álló zsűri értékeli majd, melynek tagjai: Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekes, Lévay Szilveszter Grammy-díjas zeneszerző, Kesselyák Gergely Liszt-díjas karmester és Kerényi Miklós Gábor – KERO® Kossuth-díjas rendező. Minden versenyző 3-3 számot vezényel: egy szólót, egy duettet és egy látványos tutti-részletet – a Budapesti Operettszínház Musical Együttesével, Ének-, Zene- és Balettkarával kiegészülve.

A műsorban az Operettszínház repertoárjának legsikeresebb számai csndülnek fel - például a Ma nagyot nőtt az árnyék Szabó P. Szilveszterrel és Dolhai Attilával, a Tej az Elisabeth-ből Mészáros Árpád Zsolttal, a Ringó vállú csengeri violám, Faragó Andrással és Oszvald Marikával, a 'Székes számként' ismert Induljunk van egy hely Szendy Szilvivel és Peller Károllyal, vagy A Csárdáskirálynő remek fináléi, illetve olyan különlegességek is elhangzanak, mint a Vágyom rád Janza Katával és Vágó Bernadettel, a Godspell sikerrészlete vagy az István-Koppány duett két férfi musicalsztárral, és a rég hallott nyelvtörő dal, a Csuda csinos ez a harc a Rudolfból, illetve a Christine-Fantom duett Az Operaház fantomjából Lukács Anitával és Vadász Dániellel.

karmester_erdlyi

Szeptember 21-22-én tehát a legjobb tizenkét operett-musical karmester dirigálja a Budapesti Operettszínház sztárszólistáit, valamint zene- és énekkarát. A közönség pedig két estén át, látványos előadáson élvezheti a sikeroperettek és -musicalek népszerű részleteit.

A színpadi show-kat a Duna Televízió rögzíti, s négy alkalommal sugározza majd, ötödszörre pedig az október 27-i döntő kerül a képernyőre, melyben a legjobb öt dirigens mérettetik meg, hasonlóan nagyszabású gálaműsor keretében.

Forrás: operettszínház.hu

süti beállítások módosítása