Hegyi Barbara a Rózsavölgyi Szalonban énekel

A Rózsavölgyi Szalon újabb műfaj előtt tárja ki kapuját. Szeptember 21-étől a Kossuth-díjas filmrendező Sándor Pál szubjektív, zenés mozitörténeti összeállítása kerül a repertoárra. Az elmúlt százhúsz év legnagyobb filmslágerei, a mozi ihlette irodalmi idézetek Karinthytól Heltai Jenőn és Jékely Zoltánon át Mándy Ivánig.

Sztorik és elhíresült mondások a mozgókép varázslatos világából. Pereg a film, dalol a mozi... Sonny boy, Gelsomina, és Miki egér, Humphrey Bogart, Woody Allen és Marilyn Monroe, Karády Katalin, és Garas Dezső szelleme a Szalonban.

eloadok_400
Kolovratnik Krisztián és Hegyi Barbara

Derűs és érzelmes tisztelgés a mozi klasszikusai előtt Chaplintől Felliniig. A színpadon egy nő és egy férfi, Hegyi Barbara és Kolovratnik Krisztián, akik szóban és dalban idézik fel a filmtörténet klasszikusait. Az est mozizongoristája a némafilmektől napjainkig – Szilassy Nelly, a dramaturg, Lőrinczy Attila.

zongoraval400

Sándor Pál: „Nekem csodálatos moziélményeim vannak. Hogy ott egy nagy fehér vászon, előtte pedig a sötét moziteremben sok ember, akikkel együtt sírunk, és együtt nevetünk. Ezt a közösségi élményt, ami számomra a mozit olyan vonzóvá és feledhetetlenné teszi, ezt próbáljuk itt a szalon bensőséges terében megteremteni."

Hegyi Barbara: „Pali mondta, hogy valami werkfilmszerűséget szeretne, és kérdezte tőlünk, mik az első moziélményeink. Hát az enyém az, hogy négy-öt évesen anyám, aki építész és filmes diszlettervező - tehát nagyon szeretett volna megóvni ettől a szakmától - bevisz a filmgyárba, és azt mondja: Jól nézd meg ezeket a falakat kislányom, mert ez az a hely, ahová te sosem teheted majd be a lábad... Végül is csalódnia kellett."

 

Október 6. péntek 19.30 BEMUTATÓ

Október 27. szombat 16.30 és 19.30

November 3. szombat, 26. hétfő, 19.30

 

www.rozsavolgyi.hu

süti beállítások módosítása