Nyílt nap a Harag György Társulatnál

A Magyar Dráma Napja alkalmából 2012. szeptember 21-én nyílt napot szervez a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, amelyre a szervezők szeretettel várják a színházkedvelő érdeklődőket.

A tervezett program alapján a látogatók délután 5-től 6-ig szabad betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé, megismerkedhetnek a műhelyekkel, felmehetnek a színpadra, illetve olyan helyekre is beleshetnek, ahol egyébként az évad során nem járhatnak nézők. A nap érdekessége, hogy akiknek kedvük van, részt vehetnek a Tasnádi Csaba rendező által színpadra vitt Világjobbítók című évadnyitó előadás próbáján is, betekinthetnek a próbafolyamat egy köztes állomásába. Ez egyedi alkalomnak számít, ugyanis a társulat eddigi történetében még nem volt példa nyílt próbára, csak nyilvános jelmezes főpróbára.

n_kep2-noszfu7Fotó: frissujsag.ro

Az eseményt a társulat hagyományteremtő szándékkal szervezi meg, a jövőben ugyanis rendszeresíteni kívánják a hasonló, beavató jellegű eseményeket.

„A nyílt próbák bevezetésének ötlete Vargyas Márta rendezőtől és Bessenyei Gedő István dramaturgtól származik, akik magyarországi tanulmányútjaik során ismerkedtek meg ezzel a külföldön már jól bevált színházi gyakorlattal. Most, hogy a Magyar Dráma Napja éppen egy kortárs magyar színmű próbafolyamatára esik, úgy gondoltuk, érdemes lehet az ünnep apropóján megtenni az első lépést ezen kezdeményezés irányába” - nyilatkozta Bessenyei István művészeti igazgató.

A látogatáshoz előzetes regisztrációra van szükség, ugyanis a szervezők így kívánják elkerülni a torlódást. Előzetesen bejelentkezni a színház jegyirodájában lehet 2012. szeptember 21-én, 15 és 16:30 között. A részvétel ingyenes.

süti beállítások módosítása