'KortársTáncGenerációk' - szemle Budapesten

Szeptember 18. és október 3. között kerül sor a 'KortársTáncGenerációk' nevű táncszemlére négy budapesti helyszínen: a Trafó, a MU Színház, a Nemzeti Táncszínház és a Goli Tánchely ad otthont a Budapesti Tánciskola és Angelus Iván szárnyai alól 30 év alatt kirepült alkotóknak.

A szervezők ajánlója:

A Budapest Tánciskola hivatásos művészképzést folytat a Budapest Kortárstánc Főiskola és a Budapest Táncművészeti Szakközépiskola keretében. A Kortárs Művészeti Gimnázium és az Alapfokú Iskola a szélesebb, nyitottabb közönség igényeit szolgálja. Az iskolákat és a mellette működő művészeti műhelyt alapító és vezető Angelus Iván 30 éves munkája mentén generációk nőttek fel a Csanády utcai Kreatív Mozgás Stúdió-ban, majd a Perc utcai Goli Tánchelyen.

Az innen induló Hodworks és a Bloom mára turnézó együttesek. Más táncosaink olyan világhírű vezető együttesek munkájában vettek részt, mint a Rosas, vagy az Ultima Vez.

image001

Fotó: Kővágó Nagy Imre

A hazai kortárstánc szcéna aktív művészeinek legalább fele ebből az iskolából került ki. A hivatásos iskolákban sokszoros túljelentkezés mellett választhatjuk ki a legrátermettebbeket, míg az amatőrök korra és szintre való tekintet nélkül, felvételi és teljesítménykényszer nélkül, személyre szabott keretek között profitálhatnak pedagógiai és művészeti vívmányainkból.

Kritikai visszhang és díjak, tanulmányok, kiadványok, akadémiai együttműködés - kognitív eszközökkel segíti a létrehozott eredmények tudatosítását.A fenti eredmények integrálását hivatott elősegíteni a 2012 őszén megvalósuló KortársTáncGenerációk Szemle. Nyitott műhelymunka, kiállítás megnyitó, könyvbemutató, akadémiai konferencia, köztéri akciók, filmbemutató gazdagítják a 9 színházi estet magába foglaló eseménysorozatot.

Részletes program: www.tanc.org.hu

süti beállítások módosítása