Lengyelországban is bemutatják Pintér Béla darabját

Pintér Béla A sütemények királynője című darabját októberben Lengyelországban, az olsztyni Stefan Jaracz Színházban is bemutatják; az előadást Katarzyna Kalwat állítja színpadra.

A sütemények királynőjét 2004-ben mutatta be a Pintér Béla és Társulata a budapesti Szkéné Színházban. Az idén október 6-án Lengyelországban az olsztyni Stefan Jaracz Színházban állítják színpadra a kortárs magyar drámakötetben is megjelent darabot, Jolanta Jarmołowicz fordításában, Katarzyna Kalwat rendezésében. A sütemények királynőjének ez lesz az első idegen nyelvű bemutatója - olvasható a Pintér Béla Társulat MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a premier után 10 nappal a Demoludy Nemzetközi Fesztivál közönsége is megnézheti az előadást, amelyet október 17-én és 20-án játszik a lengyel társulat.

A sütemények királynője a nyolcvanas évek Magyarországán játszódik, a családi erőszak témáját dolgozza fel egy hétéves kislány nézőpontjából láttatva a történetet.

A Pintér Béla és Társulata a produkcióval elnyerte a színházi kritikusok az évad legjobb független színházi előadásának járó díját, a 11. Alternatív Színházi Szemle legjobb társulatnak odaítélt elismerését, a Szegedi Nemzetközi kritikusszemináriumon a legjobb előadás és a legjobb női főszereplő díját, valamint a Pécsi Országos Színházi Találkozón a szakmai zsűri által a legjobb társulatnak odaítélt különdíjat.

süti beállítások módosítása