Közös estre készül Koltai és Jordán - Évadnyitó a Centrálban

Az ígéret földje címmel október közepén tartja az új évad első bemutatóját a Centrál Színház, amelynek műsorán két magyar darab mellett egy Neil Simon-produkció is szerepel, kínálatában pedig a stand-up műfaja is megjelenik.

Puskás Tamás igazgató a hétfői évadnyitó sajtótájékoztatóján elmondta: a Centrál Színház ezen a néven 5. évadát kezdi, de az általuk végzett munka a teátrumban már tíz éve folyik, és az idei évadban a színház "felnőtt feladatokat" vállal magára. A hagyományos szórakoztatást nyújtó klasszikus komédiák mellett a mindennapokra reflektáló kortárs darabokat is műsorra tűznek, amelyek szintén nem nélkülözik a humort.
Az első nagyszínpadi bemutató október 19-én lesz, Jez Butterworth Az ígéret földje című művét tűzik műsorra Novák Eszter rendezésében. A műben a szerző nyersen, ugyanakkor mély együttérzéssel beszél a kiszolgáltatottságról.

central Novák Eszter elmondta: szívfájdító, egyben humoros, morális és társadalmi problémákat egyaránt feszegető műről van szó. A központi figurára épülő darabban a főhőst körülvevő emberek is megjelennek, minden szereplőt a hozzá fűződő viszonyában ismerünk meg. A főszerepet alakító Rudolf Péter mellett többek között Tóth Ildikó, Borbás Gabi, Széles László és Harkányi Endre, valamint több fiatal, pályakezdő színész is szerepel az előadásban.
Puskás Tamás szólt arról, hogy a londoni West Enden is sikert aratott produkció után magyar kortárs darabot tűznek műsorra. Kiss Márton Angéla evangéliuma avagy a réterdősi patkányfogó című darabját november 2-án mutatják be a kisszínpadon, az író rendezésében. A darabot, amelyet a szerző a színház felkérésére írt, Pokorny Lia, Földes Eszter és Papp János szereplésével láthatja a közönség. 
Az amerikai szving csapat, a Harlem Swing november 16-án, 17-én és 18-án lép fel a Centrál Színházban, a Ne rosszalkodj! című showt négy alkalommal láthatja a közönség.

central2 A nagyszínpadon december 30-án László Miklós Illatszertár című művét mutatják be Kern András, Pokorny Lia és Simon Kornél szereplésével.
Puskás Tamás az évad második felének tervei között említette, hogy Hét boszorka címen műsorra tűznék a nyáron a Margitszigeten már bemutatott koncertet, amelyen Horgas Eszter zenekara és hat énekesnő lép fel magyar dalokkal. Az évad utolsó bemutatójaként tavasszal ismét Neil Simon-darabot, a szerző egy Magyarországon eddig nem játszott művét tűzik repertoárra.
Puskás Tamás elmondta: a stand-up műfaja is megjelenik az új évadban a Centrál Színházban. Stand-apók címmel október 3-tól minden szerdán láthatja a közönség az ArtFanatik Produkciós Iroda előadásait Galla Miklós és Szirtes Balázs, Bajor Imre, Sándor György, valamint Koltai Róbert és Jordán Tamás fellépésével.

central3 Galla Miklós elmondta, hogy Szirtes Balázzsal együtt Szimpatikus figurák címmel 20 műsorszámból álló, jelenetekkel és dalokkal fűszerezett estet ad elő, amelyben a 22 évvel ezelőtt indult Holló Színházat is felidézik. Koltai Róbert elmondta: Jordán Tamással közösen visszaemlékező, nosztalgikus, a mában is működő, interaktív műsort terveznek Darvas Ferenc zenei kíséretével. A kaposvári színház egykori klubját idézik fel, az ott született paródiákat, történeteket hallhatja a közönség.

süti beállítások módosítása