Tóth Gabi színpadra lép Győrben

Forgács Péter, a győri színház direktorának felkérésére Tóth Gabi az idei évadban a Finitó című komédiában, Tigris Niki bőrébe bújik. Az énekesnővel - aki hamarosan színészként debütál - a Győr24 készített interjút. Lapszemle.

Tóth Gabi elmondta, már tanulja a szöveget, és nagyon várja, hogy elkezdjék a próbákat. "Remélem, nem fognak bennem csalódni a győriek és azok, akik eljönnek megnézni a darabot. Persze azért nem titok, hogy ebbe még bele kell rázódnom, hiszen egy teljesen más közegről van szó, mint amiben jelenleg mozgok" - árulta el az énekesnő.

gabi_nyilt_napFotó: Sipos Kata

Elmesélte, általában dallamra memorizálva tanul szöveget, és mivel az egész Finitó rímre íródott, sokkal könnyebb megjegyezni. "Nyilván azért ilyenkor jön a stressz és az idegeskedés, hogy úristen, hiába is tanultam meg, biztosan el fogom felejteni a premieren, de közben meg nyugtatom magam, hogy nem, Gabi, nem felejted el, és nem lesz semmi gond, hisz ott lesz majd a súgó" - számolt be az előkészületekről.

Szerepéről, Tigris Nikiről így beszélt: "Az az igazság, hogy minél többször olvasom el a komédia részleteit, és minél jobban megismerem Niki karakterét, annál jobban érzem, hogy ez a csaj éppen olyan, mint én. Van egy részlet benne, miszerint a 17 éves lánnyal elhitetik, hogy sztár, szakközép után nem tanul tovább, és ezek mind-mind olyan képek, amelyek a saját életemben is megtörténtek, vagy ugyanúgy, vagy hasonlóképpen. Tényleg olyan, mintha rám írták volna a szerepet. (...) Nemrég például az ugyancsak Győrben játszó Janza Katával futottunk össze, gyakorlatilag a tehetségkutató óta ismerjük egymást. Az első szakmai elismerést is Katától kaptam, hiszen egy cetlire felírta, hogy imádja a hangom! Őszinte leszek, nagyon várom már a januárt, hiszen akkor egy huzamosabb időt fogok Győrben tölteni, körülbelül egy hónapon át csak a megyeszékhelyen fogok élni" - fogalmazott az énekesnő.

A teljes interjú itt olvasható. 

süti beállítások módosítása