Új játszóhelyet avatott a Vörösmarty Színház

Meglepetésekkel várták a publikumot szeptember 22-én: a színház nyitónapján, amikor felavatták a vadonatúj Orfeum Cafét, amely a Vörösmarty Színház negyedik játszóhelye: a pódiumszínpadon koncerteket, egyéni esteket láthat-hallhat majd a nagyérdemű. Friss hírek a székesfehérvári Vörösmarty Színházból.

Felavatták az Orfeum Cafét

Az évadnyitón a lecsó főzés már szinte hagyomány, ilyenkor a Várkörút szombat reggel füstbe öltözik, s gúnyáját nem veszi le estig, rotyognak a kondérok, ürülnek a poharak, szélesedik a jókedv, miközben a Fő utcát megszállják a kereskedők és újabban a megye termelői, és portékáikat kínálják. Füstös, szaftos mulatság ez így ősz hajnalán a koronázó, egykori székesfőváros utcáin. (…) Szombat reggel Matuz János vezényletével a társulat egy kisebb csapata tanyát vert a lecsófőzők között, hogy megmutassák ők sem különbek akkor, ha főzésről, evésről és ivásról van szó. Kuna Károly és Kelemen István kezében otthonosan mozgott a kés, de Tóth Auguszta sem hiányzott a trióból. Délelőtt elkészült az első Vörösmarty-lecsó, amit a színészek szeretettel osztottak az arra járóknak. (…)

Azt, hogy a lecsófőzésnél ilyen kevesen voltak a színészek magyarázza, hogy a színház nagyszínpadán a Dzsungel könyve legújabb musical darabját mutatták be, ráadásul nagy sikerrel. Ezt igazolja, hogy a meghirdetett dedikálásnál nagyon sokan ott voltak, hogy találkozhassanak Mauglival és állati barátaival. A közönség nagy többsége nem elégedett meg azzal, hogy aláírásokat gyűjtsön be, hanem a szabaddá vált jelmezek között turkálva, maguk is grófok, darazsak, huszárok, és tudj' Isten mifélék lettek néhány percre. A jelmezeket leginkább a hölgyek próbálgatták, volt aki, másfél órán át öltözködött egyik ruhából a másikba. Bizony az is előfordult, hogy a gyerek csak alibi volt, hogy anyuka tudjon öltözködni, de ez a nap erre volt szentelve. Több csoportban beleshettek a kulisszák mögé az érdeklődő emberek. Megnézhették az öltözőket, színpadtechnikát, világítást, hangosítást, illetve azt, miként tartja kordába a színészeket az ügyelő. A folytatást itt olvashatja.

orfi3

Bérletet tessék!

Már csak néhány nap, és indul a Vörösmarty Színház 2012/2013-as évada, amely számos előadással és megújult bérletkínálattal várja a közönséget. A nagyszínpadon nyolc, a Stúdió Színpadon három, míg a Pelikán Kamaraszínházban négy bemutatóval jelentkezik a teátrum. Kínálnak bérleteket a nyugdíjasoknak, felnőtteknek, főiskolásoknak, diákoknak, kisiskolásoknak és óvodásoknak, sőt, idén először szabad bérletet is válthatnak, melynekneve: Ahogy tetszik.
- Ön dönthet arról, hogy mely előadásokat és milyen időpontban tekint meg
- A bérlet a színház bármely játszóhelyén felhasználható: nézhet előadásokat a nagyszínpadon, a stúdióban vagy akár a Pelikán Kamaraszínházban
- Egész évadban felhasználható

berletkesz

Nem kell mást tennie, mint kiválasztania a havi műsorból a tetszőleges előadást, és a színház jegyirodájában lefoglalni helyét. Az Ahogy tetszik bérlet ára 13 000 forint, és öt előadásra váltható be.

Forrás: vorosmartyszinhaz.hu

süti beállítások módosítása