Új művészeti igazgató irányítja a Mörbischi Fesztivált

A német szoprán, Dagmar Schellenberger váltja Harald Serafint a klasszikus operett nyári fellegvárának számító burgenlandi Mörbischi Fesztivál igazgatói posztján.

Dagmar Schellenberger 2017-ig lesz hivatalban. A jövő évi fesztiválra, amit 2013. július 11. és augusztus 24. között rendeznek, már ki is tűzte Millöcker A koldusdiák című operettjének bemutatóját, és bejelentette, hogy 2015-re és 2016-ra is vannak már elképzelései.

Eheti hivatalos beiktatása után az APA osztrák hírügynökség adott nyilatkozatában a Monteverdi-, Wagner-, Bellini-szerepekben elismert énekesnő hangsúlyozta: igazgatóként ragaszkodik ahhoz, hogy Mörbischben, vagyis Fertőmeggyes továbbra is klasszikus operettek kerüljenek színre, de más konkrét címeket egyelőre nem említett.

mblish

Mint Schellenberger elmondta, tisztában van azzal, hogy a közönség a műfaj kiemelt játszóhelyeként tartja számon a mörbischi tószínpadot, A koldusdiákra már most elővételben sok jegy kelt el. Mindez azonban számára nem elég: a fiatal és idős közönséget egyaránt meg kívánja szólítani és nemcsak Ausztriában, hanem Németországban is. Minthogy pályája során kitűnő volt a kapcsolata a különböző médiumokkal, ezeket is be akarja vonni egy közös munkába - tette hozzá.

Forrás: MTI/APA

süti beállítások módosítása