Gianni Schicci - Újra színpadon Puccini vígoperája

Újra láthatja a közönség a Kolozsvári Állami Magyar Színház színpadán Giaccomo Puccini vígoperáját, a Gianni Schiccit. Silviu Purcărete rendezését 2007-ben mutatta be a társulat, az előadás, amelyben a kolozsvári magyar színház színészei énekes szerepekben lépnek fel, elkápráztatta a szakmát és a közönséget.

Az alkotók ajánlója:

„Ez a Zseni Schicchi a legfantasztikusabb, legképtelenebb és legfilozofikusabb zenés színházi mulatság, amit valaha láttam. (…) Amondó vagyok: Puccini plusz Purcărete = perfettissimo. A tökéletes PPP-konstrukció” – fogalmazott  Koltai Tamás az Élet és Irodalomban, Puccini perfetto című kritikájában.

Gianni_Schicci_foto_bi_DSC0111Fotók: Biró István

Puccini fekete komédiájában a remek hangutánzó, ravasz Gianni Schicchi jár túl a gazdag firenzei polgár kisemmizett örököseinek eszén. Az elhunyt Buoso Donati a pletyka szerint teljes vagyonát egy kolostorra hagyományozta. A gyászoló rokonság-karaván a halott helyett az elveszettnek hitt vagyont siratja. Az unokaöccs azt reméli, hogy az örökség segítségével feleségül veheti szerelmét, a szélhámos hírében álló Gianni Schicchi lányát. A pletyka igaznak bizonyul, Donati valóban a kolostorra hagyta vagyonát. A pénzéhes rokonság és az ifjú szerelmesek álmai szertefoszlanak.

Közben a halottas házhoz érkezik a lányának jó partit remélő Schicchi. Hamar felméri a helyzetet és eldönti, hogy segít a bajba jutott családon. Ennek azonban ára van, az árat pedig ő szabja meg…

Gianni_Schicci_foto_bi_DSC0027

Silviu Purcarete operarendezését 2007-ben mutatta be a társulat, az akkor nagy sikerrel játszott előadást most újra műsorra tűzte a Kolozsvári Állami Magyar Színház. Az előadásban  vendégként fellépnek a Kolozsvári Állami Magyar Opera művészei közül ketten: a címszerepet Sándor Árpád, Rinuccio szerepét pedig Pataki Adorján énekli. Mellettük énekes szerepekben lép fel a színház társulata,  karmester és zenei vezető Incze G. Katalin.
Az előadás szeptember 28-án, este 20 órától látható.

Meglepetés a Gianni Schicci előadáson
Különleges ajándékot vihet haza a Gianni Schicci egyik nézője pénteken este: előadás után egy a szereposztásról készült fényképet sorsolnak ki, a teljes szereposztás, valamint a rendező aláírásával ellátva.

süti beállítások módosítása