New York-ban vendégszerepel a Vaskakas Bábszínház

Kéthetes New York-i vendégszereplésre utazik szerdán a győri Vaskakas Bábszínház. Az együttes a New York-i Magyar Kulturális Intézet meghívásának tesz eleget.

A bábművészek a Metamorfózis és A suszter álma című produkciót mutatják be, utóbbit a Fitos Dezső Társulattal együtt - mondta Janszky Andrea, a bábszínház ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-nek.
A magyar művészek a manhattani Abrons Arts Centerben hét előadásban játsszák A suszter álmát. A különleges tánc- és bábszínházi előadást Kocsis Rozi Blattner-díjas bábszínész, a győri társulat igazgatója rendezte.

A Metamorfózisban fehér zsebkendőkből varázsolnak madarakat és elefántot, lovagló cowboyokat és szerzeteseket, vidám, eleven világot a bábművészek. Nyelvi probléma nem akadályozza a megértést, mivel mindkét produkció a zene, a tánc és a mozdulat nyelvén közvetíti mondanivalóját - mondta az ügyvezető igazgató.
A Krzysztof Rau által rendezett Metamorfózissal a győri bábművészek a legjobb szcenográfia díját nyerték el idén nyáron a XXI. UNIMA Világfesztiválon Kínában - fűzte hozzá Janszky Andrea.

süti beállítások módosítása