Ingyenes kocsmaszínházi sorozat indul Sopronban

A Soproni Petőfi Színház minden kedves érdeklődőt vár A bor dicsérete című kocsmaszínházi rögtönzéseinek első előadására szeptember 28-án (pénteken) este hét órára Sopronba, a Rókalyuk Sörözőbe (Várkerület 112).

Ingyenes kocsmaszínházi sorozat indul:

A zenés produkció egy sorozat premierje, a teátrum szeretné végigjárni a város vendéglátóhelyeit és ingyenes előadásaival népszerűsíteni a színházat, a verseket,a dalokat,  az irodalmat. Cserébe csak annyit kérnek a művészek, hogy a színház előadásainak szórólapját fogadják el a kocsmák, éttermek, sörözők.

A teátrum művészei a különleges kocsmaszínházi esteken váratlanul állítanak be a vendéglátóegységekbe - nincsenek meghirdetve estjeik -, a vendégek ott szembesülnek azzal, hogy egy előttük születő színházi produkció részesei.

Videón ajánlják a színészek a Petőfi Színházat:

   

Ulmann Mónika

Bánsági Ildikó

A színházat népszerűsítik az iskolákban is

Dinnyés József daltulajdonos, Szlúka Brigitta színész, valamint Kincses Kata rendező asszisztens váratlanul felkereste a soproni általános- és középiskolákat. Dinnyés József egy megzenésített Petőfi-dal adott elő, majd a két társa beszélt a színházról.

Mint azt Betuker Botond, a soproni Petőfi-színház közönségszervezője elmondta, a céljuk az, hogy népszerűsítsék a színházat.

- Korábban a fiatal korosztály számára kétféle - gyermek és ifjúsági - bérlet volt - tette hozzá Betuker Botond. - A mostani vezetés eldöntötte, hogy még inkább szélesebbre tárja a kapukat. Az általános iskola felső tagozatai számára újfajta bérletet vezettek be. Akik ezt megvásárolják a nagyszínházi, illetve a stúdió előadások meghatározott darabjaira kedvezményes árú jegyet vásárolhatnak.

kis

A színház az iskolákban igény szerint drámapedagógiai foglalkozást is tart. Külön darabot adnak elő az óvodásoknak, általános és középiskolásoknak. Ők például Gogoltól az Egy őrült naplóját láthatják. S végezetül, ha minden a tervek szerint alakul, akkor a színitonoda is megkezdi működését.

Forrás: Színház.hu, Soproni Petőfi Színház

süti beállítások módosítása