Kredit jár a színházlátogatásért Kaposváron

A színházlátogatásért kreditet is kaphatnak majd a Kaposvári Egyetem hallgatói, akik nemsokára kurzusként vehetik fel a teátrum műsorát. A Somogy TV beszámolója szerint félévenként lehet majd megváltani a kredit-bérleteket. A kezdeményezéstől azt várják, hogy elkezdjenek színházba járni az egyetemisták.

Rátóti Zoltán, a Csiky Gergely Színház igazgatója ennek kapcsán úgy fogalmazott:
”Elsődleges célja, hogy olyanokat is megszólítsunk, akiknek eszükbe nem jutna egyébként színházba jönni, hiszen azt gondolom, hogy az egyetemista számára sem mindegy az, hogy milyen áron lehet megszerezni egy kreditpontot. Emellett a színház szórakoztató része lehet a tanulmányoknak is. Ez egyébként a hat előadásos felnőtt bérlethez képest egy nagyon rugalmas rendszer, félévente három előadás választható, stúdió, gyerekelőadás pedagógiai karosoknak például” – nyilatkozta Rátóti Zoltán.

csiky

Bérczes László, művészeti vezető pedig arról számolt be, hogy bár eddig is volt bérlet, jönni nem nagyon jöttek az egyetemisták. “De nem akarom hogy félreérhető legyen, nem Kaposvárról szól ez a mondat, az egyetemisták - kimondom - nem járnak színházba általában az országban. És mi azt szeretnénk, hogy ez változzon” – nyilatkozta Bérczes László, aki szerint muszáj bízni a fiatalokban.

Az előadásokhoz beszélgetések is tartoznak majd, a hallgatók így betekinthetnek a kulisszák mögé is, kérdezhetik a művészeti vezetőt, a színészeket. Az egyetem a tantárgyfelvételi időszak lejárta után is vállalta, hogy beilleszti és elérhetővé teszi a színházlátogató kurzust, ahol három előadás megtekintése két kreditet ér. Sőt, a campus még buszt is biztosít igény esetén a diákoknak.

Forrás: Somogy TV

süti beállítások módosítása