Lezárta a jogvitát Vasvári Csaba és Székesfehérvár

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint Vasvári Csaba és Szűcs Gábor közös közleményben ad hírt arról, hogy közös megegyezéssel lezárták a közöttük lévő jogvitákat.

Előzmények:

Mint ismert, Vasvári Csabát 2008-ban nevezte ki a székesfehérvári testület a Vörösmarty Színház élére. Tavaly, április 20-án Cser-Palkovics András polgármester zárt ülésen indítványozta a képviselő-testületnek, hogy vonja vissza Vasváriszínházigazgatói megbízatását. A közgyűlés egy ellenszavazattal igent mondott a javaslatra, így a direktor megbízatása április 27-től megszűnt. A városvezetés hivatalos indoklása szerint az vezetett ide, hogy "elveszett a színház igazgatója és vezetése iránti bizalom". Vasvári Csaba és Szűcs Gábor megbízatásuk visszavonását követően munkaügyi pert kezdeményeztek.

vasvari

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint Vasvári Csaba a Vörösmarty Színház volt igazgatója és Szűcs Gábor a színház korábbi művészeti vezetője az alábbi közös közleményt adják ki: 
Az önkormányzati fenntartású Vörösmarty Színház, mint volt munkáltató, valamint Vasvári Csaba és Szűcs Gábor volt vezető státuszú közalkalmazottak a közöttük lévő jogvitákat lezárták. A vita alapját a Vörösmarty Színház egykori igazgatójának illetve művészeti vezetőjének felmentése és a munkáltatói intézkedések indokolásai képezték. 

Az Önkormányzat nevében Dr. Cser-Palkovics András polgármester tisztázta a helyzetet. „Köszönöm Vasvári Csabának és Szűcs Gábornak a Vörösmarty Színházért és a székesfehérvári kultúrakedvelő közönségért végzett munkáját, mellyel kapcsolatosan az utóbbi időszakban sajnálatos módon olyan információk is napvilágot láttak, amelyek méltatlan megvilágításba helyezték tevékenységüket.  A félreértések és minden korábbi nyilatkozat ellenére mindkét művész városunk és a színház szakmaiságát szem előtt tartva végezte munkáját, melyet ezúton is köszönök és sok sikert kívánok nekik további pályafutásukhoz.”
„Köszönjük Székesfehérvár Önkormányzatának, hogy végül tisztázta a félreértéseket, s legfőképp köszönjük Székesfehérvár és környéke értő közönségének a figyelmet, mellyel munkánkat követte; támogatóinknak és odaadó munkatársainknak pedig a közös időszak sikereit ” – összegezte a történteket Vasvári Csaba és Szűcs Gábor.

süti beállítások módosítása