Több mint ötven program a Belvárosi Művészeti Napokon

Ötvenhárom ingyenes programmal, köztük zenei előadásokkal, képző- és iparművészeti kiállításokkal, gyermekeknek és felnőtteknek szóló színházzal, szoboravatással és belvárosi sétával várják az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig a Belvárosi Művészeti Napokon a főváros V. kerületében.

Az Alkotó belváros című rendezvénysorozat nyitónapján a kerület polgármestere, Rogán Antal a 100 éve született Szőke Lajos szobrászművész Rikkancs című alkotását avatja fel a Hild téren, este Donizetti Szerelemi bájital című operáját hallgathatják meg az érdeklődők a Duna Palotában.

Másnap, pénteken a Hereditas Galériában lesz fotókiállítás a belváros katolikus templomairól, amelyeket Soós Róbert fotóművész örökített meg.

Az Aranytíz Kultúrház programjai között egyebek mellett Csukás István és Darvas Ferenc közös zenés mesejátékát nézhetik meg a gyerekek a Hókirálynő meseszínház előadásában.

A tavaly elhunyt Makovecz Imre Kossuth-díjas építész munkáiról készült fotókból is láthatnak egy összeállítást a látogatók, este hét órától pedig a Karaván Színház előadását tekinthetik meg A show folytatódik - Cigánylabirintus címmel.

Frederico García Lorca emlékére címmel Havas Judit előadását Balogh Kálmán kíséri cimbalmon a Rózsavölgyi Szalonban.

image_gallery

Szombaton a Jászi Galériában Macska címmel egy olyan tematikus kiállítással várják az érdeklődőket, amelyen macska témájú képzőművészeti alkotásokból mutatnak be válogatást. Mások mellett Balla Margit, Engel Tevan István, Feledy Gyula, Galambos Tamás, Győry Eszter, Szántó Piroska, Szabó Vladimir, Kondor Béla és a pécsi születésű Victor Vasarely francia képzőművész munkái lesznek láthatók.

Este az Aranytízben a Belvárosi Vonóstrió Lajtha-emlékkoncertet ad.

Vasárnap belvárosi séta és a budapesti székely kör előadása várja a közönséget, a Petőfi Irodalmi Múzeumban pedig Dóczy Péter színész ad irodalmi estet Paul Claudel (1868-1955) francia költő és drámaíró műveiből.

MTI

süti beállítások módosítása