Először lép az Újszínház színpadára Dörner György igazgató

Az Újszínház péntek esti premierjén Pozsgai Zsolt Giorgio Pianosa álnéven írt "olasz" színdarabját, a Mert a mamának így jó! című vígjátékot mutatja be, Dörner György igazgató szereplésével.

A darabról

Az elegáns Giannutri család bergamói villájában minden szombaton összegyűlnek a mama körül a rokonok. Az egyik idillikusnak induló ebédet azonban váratlanul egy idegen érkezése zavarja meg. Ki ez a nápolyi férfi, és hogy mer gátlástalanul betörni a család életébe? Miért nem lehet kidobatni? Hol az inas? Ki a vőm? Ki a menyem és a férjem? Mi van a kis Pietróval? Hogy jönnek vissza a halottnak hitt rokonok? Mit akar ezzel a feje tetejére állított világgal elérni az idegen? Mert a mamának így jó?! És egyáltalán: ki írta tulajdonképpen ezt a darabot? Az előadás igazi kikapcsolódást ígér a mindennapok fáradalmai közben.

Az előadásról

A darab kifejezetten a nevettetésre összpontosít: egy hagyományos olasz nagycsalád különös titkai lepleződnek le a két felvonás során - tájékoztatta közleményében az MTI-t pénteken a Paulay Ede utcai társulat sajtófőnöke, Mészáros Sándor. A darab fő- és címszerepét Bánsági Ildikó játssza, az ő partnere lesz Dörner György, a férfi főszereplő.
    

Ugyancsak most debütál az Újszínházban Gregor Bernadett, valamint két frissen végzett fiatal színész, Georgiu Hermina Kleopátra és Varga Ádám.A vígjátékban színpadra lép Tóth Auguszta, Nagy Zoltán, Lux Ádám, Vass György és Gebhardt Patrik is. Az előadást maga a szerző, Pozsgai Zsolt rendezte.

süti beállítások módosítása