Oliver olvasópróbák kezdődtek Veszprémben

A héten megtartották Lionel Bart Oliver! című musicaljének első olvasópróbáját a Veszprémi Petőfi Színházban. A rendező Nagy Viktor, a díszlet - és jelmeztervező Kentaur, a koreográfus Gyenes Ildikó, a karmester pedig Oberfrank Péter. A bemutató november 4-én lesz.

- Rendkívül nehéz darab, akkor játsszák, ha megfelelő szereplőgárda áll a rendelkezésre, különösen érvényes ez a gyerekekre, hiszen gyakorlatilag ők a főszereplők. Nekünk pedig jó csapatunk van, ezt tapasztalatból mondom, hiszen a próbák megkezdése előtt mi már tartottunk tréningeket. Nem szeretném modernizálni a történetet, Dickens idejében, a korai kapitalizmusban már olyan szinten gyötörték, taposták egymást a földbe az emberek, hogy csak felülről várhatták, remélhették a megoldást. Ebben a történetben a mocsokban, a mélyből csillan fel az emberség. Kentaur díszlet-és jelmezvilága rendkívül látványos lesz, izgalmasan, filmszerűen tudjuk majd bemutatni Twist Oliver sorsát, s csak annyi cukrot szórunk rá, ami mindenki számára fogyaszthatóvá teszi ez előadást – többek között erről beszélt Nagy Viktor az olvasópróbán.

oli5

A előadásban 23 gyermek szerepel, Twist Olivert kettős szereposztásban a 11 éves veszprémi Arbas Socias Carlos és a 11 és és fél éves szintén a bakonyi megyeszékhelyen élő Patkós Márton alakítja. Előbbi a Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, utóbbi pedig a Simonyi Zsigmond Ének -Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanulója és a Petőfi Színházban játszott már az Anna Karenina, a Koldusopera és a SingSingSing produkciókban.
Nagy Viktor nem először dolgozik már gyerekekkel: a veszprémi színházban öt évvel ezelőtt állította színpadra a Legyetek jók, ha tudtok! című produkciót, amelyben a mostanihoz hasonló létszámú gyerekhad vette körül a próbákon.

oli2

Az előadás férfi főszerepét, Fagint, a tolvajfejedelmet Kőrösi Csaba alakítja. A többi szerepben Szeles József, Molnár Erik, Halas Adelaida, Keresztes Gábor, Máté P. Gábor, Bajcsay Mária, Nyirkó István, Módri Györgyi, Csarnóy Zsuzsanna, Dobra Mária, Benczédi Sándor, Meszléry Judit és Bécsi Kamilla látható.

süti beállítások módosítása