Új befogadószínház nyílik - A Gondozó

A független és amatőr társulatok kapnak helyet a Gondozó Színházban: Budapest új befogadószínházának megnyitását péntektől háromnapos fesztivállal ünnepelik, amelyen 13 előadás látható.

A Gondozó Színház a médiumKULT Színházi Szabadkörének befogadószínházi tere Budapesten a Gondozó Kertben. A Színházi Szabadkör színházi előadások létrehozásával és foglalkozások szervezésével, lebonyolításával foglalkozik. Célja az amatőr és félprofi társulatok segítése, előadások létrejöttének támogatása, saját produkciók létrehozása.
    

gondozo

A nyitófesztivál 13 előadásából hét ingyenesen látogatható - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írták, a VIII. kerületi Vajdahunyad utcában található Gondozó Színházban pénteken a Dráma Szutra előadásával indul a fesztivál, amelyen a TrainingSpot Társulat, Szitás Balázs, a Radikális Szabadidő Színház, az Apró Színház, a Teleszterion Színházi Műhely, Váry Károly, a Körmendi Kastélyszínház és a Willany Leó társulat előadása is látható. A nyitófesztiválra jegyek foglalhatóak a jegy@mediumkult.hu címen.
    

A Gondozó Kert kávézóval kötött megállapodása alapján a 400 négyzetméteres hangárban kialakított tér országos befogadószínházként fog üzemelni. A Szabadkör célja a társulatok támogatása, ezért kiírta első színházi befogadó pályázatát, amelyre független és amatőr, infrastruktúrával nem rendelkező társulatok jelentkezését várják, már bemutatott előadásaik továbbjátszására, elkészült előadásuk bemutatására. Pályázni szeptember 30-ig lehet, a kiírás megtalálható a http://szinhaz.mediumkult.hu/befogado oldalon - olvasható a befogadószínház honlapján.

süti beállítások módosítása