Musicalek, fiatalok a József Attila Színházban

A József Attila Színház az idei évadban a musicalrajongókat és a fiatalabb korosztályt is szeretné a nézőtérre csábítani több zenés darabbal. Érkezik az Óz, a nagy varázsló Újvidékről, és a FAME-RENT, A hírnév ára, Rock Színház vendégjátéka.

A fiatalabb és idősebb generáció között is akadnak musicalrajongók, így a József Attila színház idén is gondolt zenekedvelő nézőire. Az évadnyitó sajtótájékoztatón Nemcsák Károly igazgató elmondta, hogy fontosnak tartják megszólítani azokat a 12-18 év közötti fiatalokat is, akik egy komolyabb drámára nehezebben ülnének be, ám egy musical, egy zenés darab talán inkább felkelti az érdeklődésüket a színház iránt. Ezért a teátrum prózai és zenés ifjúsági bérletes előadásokkal igyekszik az új, színházba járó generáció kedvében járni. Többek közt az Újvidéki Színház egyik vendégdarabja, az Óz, a nagy varázsló is a tinédzsereknek szól. A klasszikus történetet újraértelmezték, az eredmény pedig egy szürreálisan izgalmas produkció – mondta Gyarmati Kata, az Újvédéki Színház Művészeti vezetője. Zalán Tibor az Újvidéki Színház felkérésére készítette el a maga szöveg-átdolgozását, a zenét az argentin Andrés Mariano Ortega szerezte. A darabot december 18-án mutatják be.

z_jvidk

A József Attila Színház nem csak a határontúli színházaknak szeretne lehetőséget biztosítani arra, hogy megmutassák magukat a budapesti közönségnek, hanem olyan előadásokat is „befogad", amelyeket nyáron, különböző fesztiválokon, szabadtéri színpadokon nagy sikerrel játszottak, ám 3-4 előadás után bizonytalanná válnak a további kőszínházi bemutatók. Ezek közé a darabok közé tartozik a FAME-RENT, A hírnév ára című koncert-musical is, amelyet Miklós Tibor, a Rock Színház alapítója álmodott és állított színpadra, úgy hogy magyarul szólalnak meg az egykori világslágerek.

fame-rentvg

Miklós Tibor elmondta, hogy a Rock Színház helyzete sok szempontból hasonló a határontúli színházakéhoz: mindig küzdeni kell a fennmaradásért és azért, hogy egy-egy produkciót tovább játszhassanak. Ezért is hálásak a József Attila Színháznak, hogy „befogadta" a FAME-RENT, A hírnév ára című előadásukat, amely tulajdonképpen több darab, egy gondolati síkra felfűzve – lényegében a művészképzés dilemmáiról, a színészi, művészi pálya nehézségeiről, és egyben szépségéről szól – mondta a darab rendezője. A musicalben többek közt a Fame, a Rent vagy az Egy bohém rapszódiájából ismerős dalok is felcsendülnek. Miklós Tibor kihangsúlyozta, hogy bár a főszereplők közül, Dér Heni és Puskás Peti a közönség számára nem ismeretlen, a Rock Színház mindig nyitott volt a pop és rockzenére fogékony fiatalok befogadására, és ez most sincsen másként, ezt a Fame-Rent, A hírnév ára is, jól példázza, amelyben a két ismert szereplőn kívül számos kiemelkedő tehetségű fiatal lép még színpadra. A darab bemutatója október 27-én lesz.

süti beállítások módosítása