Dániában mutatják be az Aladdin musicalt

A dán Fredericia Theaetrt választotta a Disney Groups, az Aaladdin európai premierjének helyszínéül. A nagyszabású produkció a Disney azonos című filmjének musical adaptációja. A színház október 4-én az Aladdin bemutatójával nyitja meg a 2012/2013-as évadát.

A Fredericia Theatreben - amelynek eddig ez a leggrandiózusabb színpadi vállalkozása - minden az Aladdin eheti bemutatójáról szól. Az eddig meghirdetett összes előadásra elkeltek a jegyek. Nem véletlenül esett a Disney Groups választása a Fredericia Theaetrre, hiszen a színház, amely közel 200 éve Fredericia kulturális életének meghatározó intézménye Dániaszerte ismert a musicalek iránti elkötelezettségéről. A színház céljának és fő profiljának tekinti, hogy a musical-műfajt népszerűsítse. Az alkotógárda és a közönség egyaránt nagy várakozással tekint a premierre. Ám az idáig vezető út nem volt egyszerű.

Azután, hogy tavaly decemberben bejelentették, hogy megkapták a jogokat a Disney Grouptól az Aladdin bemutatásához, a Fredericia Theater hónapokon keresztül kereste a megfelelő szereplőgárdát. Végül nem egészen hat hónappal a bemutató előtt bejelentették, hogy a Aladdinként Johannes Nymarkot, Jazminként Maria Lucia-t és az hiperaktív, folyton hadaró Dzsini szerepében pedig Pelle Emil Hebsgaardot láthatja majd a közönség.

aladdin_big

„Boldog vagyok, büszke és egyben meg is könnyebbültem, hogy megtaláltuk az álom-szerplőket a Disney Aladdinjához. Három különösen nehéz szerepről van szó, amelyekhez nehéz megtalálni a megfelelő színészeket, színésznőt is, akik egyformán tehetségesek és rendelkeznek azokkal a fizikai adottságokkal, illetve azzal a kisugárzással is, amelyek alkalmassá teszik őket a karkter megformálására. Számomra kardinális kérdés, hogy soha ne azért hívjunk meg valakit a meghallgatásra, mert ismert, hanem mert azt gondoljuk, hogy ő a megfelelő személy a szerepre. Ettől lesz egy színház a legjobb. Bátran merem állítani, hogy Johannes Nymarkban, Maria Lucia-ban és Pelle Emil Hebsgaardban három csillogó sztárra leltünk, akik a legjobb választásnak bizonyulnak ehhez a darabhoz" - mondta a Fredericia Theatre igazgatója, Soren Moller a casting befejezését követően.

Az Aladdin európai premierjén összesen 30 musicalszínész, táncos, és énekes lép majd színpadra. A rendező és koreográfus Lynne Kurdziel, a Pazar kosztümöket Anna Juul Holm tervezte, a 18 tagú zenekart pedig Christian Baltzer vezényli.

süti beállítások módosítása