Október a Madáchban

A Madách Színház nagy sikerrel játssza a Mary Poppinst, amelynek népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint hogy egy nap alatt elfogytak a jegyek a decemberi előadásokra is. Ám októberben nem csak Mary Poppins várja a nézőket.

Októberben a Mary Poppins mellett négy másik zenés darab is szerepel a Madách Színház műsorán. Van köztük olyan, amit csak az elmúlt évadban tűzött műsorára a színház és olyan is, amely az évtizedek során már egybeforrt a Madách nevével.

9-én és 10-én a Csoportterápia című „mjuzikelkámedi" látható 2 részben, a darab a Madách musical pályázat nyertes műve. Az előadás zenéjét Bolba Tamás szerezte, a szövegkönyv és a dalszövegeket pedig Szente Vajk és Galambos Attila munkája.

csoportterpia

Az Én, józsef Attila (Attila szerelmei) egy olyan zenés darab, melyet „irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították." –olvasható a Madách Színház honlapján. A musiclal zenéjét Vizy Márton szerezte, a szöveget Tóth Dávid Ágoston írta, a darabot színpadra alkalmazta Szirtes Tamás és Szente Vajk. József Attila szerepében Nagy Sándor és Posta Victor látható. A musicalt a Madách Színházban október 17, 18 és 19-én tűzi játsszák.

n_jzsef_attila

Október 20-21-én a Madách nagy klasszikusáé a Macskáké a színpad. Andrew Lloyd Webber világhírű musicaljét, melyet Thomas Stearns Eliot műve alapján írt a világ számtalan pontján játszották már - Budapesten a Madách Színházban több mint ezer előadáson van túl, és továbbra is vonzza a nézőket. A parádés szereposztást itt érdemes megnézni

Macskk

Az előző szezonban Húsvétkor Szupersztár előadásokat tartott a Madách. Idén ősszel, október 26. azonban szintén különleges napnak számít: azon kívül, hogy újra műsorra kerül a Jézus Krisztus Szupersztár, ezen a napon lesz a darab ünnepi 100. előadása is. Az ünneplés egészen a hónap végéig tart, hiszen a Tim Rice és Andrew Loyd Webber rockoperája október 30-ig lest műsoron.

Jzus_Krisztus

Forrás: Madáchszínház.hu

süti beállítások módosítása