Decemberre is készülnek az Operettben

Két premier - Bohém Casting, Oszi-Boszi, a repülő nagyanyó -, egy felújítás - Elisabeth -, és számtalan előadás szerepel a Budapesti Operettszínház novemberi és decemberi műsorán. Karácsonykor és szilveszterkor sem fognak megfeledkezni a nézőkről.

A november egy premierrel indul. A Thália Színházban, az Operettel együttműködve, a formabontás, a kísérlet és a klasszikus mű iránti tisztelet jegyében mutatják be Puccini örökzöld operáját, Bohém Casting címen. A mai Budapesten játszódó történet zenéje Puccini eredeti partitúrája, Zsoldos Béla rockosított hangszerelésében, Müller Péter Sziámi magyar szövegével. Az előadás rendezője KERO®, akinek a librettó, a mai történet megírásában Anger Ferenc volt partnere. Az egykori párizsi bohémek ebben a változatban mai magyar fiatalokká változnak. Rudi, Marci, Virág, Kálmán, Tamás és Anettka álma közös: első filmjüket akarják leforgatni. A művészet tüzesen csapongó birodalmában egymással izgatottan kergetőző ifjonti lelkesedésük azonban szembesülni kényszerül a mindennapok jeges valóságával. A két világ témája azonos; de ami az egyik oldalon a művészi önmegvalósítás örökké hálás motívuma, az a másikon az elmúlás könyörtelen törvénye. A darab a film és a valóság ütközésének kegyetlen pillanataival ajándékozza meg a nézőt. Az előadásban az Operettszínház fiatal tehetségei lépnek fel. Főbb szerepekben: Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Kocsis Dénes, Brasch Bence, Kádár Szabolcs, Kelemen Dániel, Molnár Ágnes, Szabó P. Szilveszter. Premier: 2012. november 2-án.

marica2

Marica grófnő októberi premierje után sem hagyja el a színpadot novemberben és decemberben is felcsendülnek Kálmán Imre egyik legnépszerűbb operettjének slágerei, mint a Szép város Kolozsvár, a Hej, cigány, a Szent Habakuk, vagy a Ringó vállú csengeri violám. December 7-én egy másik nagy női alak, Elisabeth is újra megelevenedik az Operettben - Lévay Szilveszter musicaljének magyarországi sikerszériája közkívánatra folytatódik. Az gazi kultusz-előadás főbb szerepeiben: Janza Katát, Vágó Bernadettet, Füredi Nikolettet, Szabó P. Szilvesztert, Dolhai Attilát, Homonnay Zsoltot, Kerényi Miklós Mátét, Mészáros Árpád Zsoltot, Földes Tamást, Szomor Györgöty, Bálint Ádámot, Molnár Piroskát, Nádasi Veronikát láthatja a közönség. Az Elizabeth lesz műsoron szilveszterkor is - természetesen, a hagyományokhoz hűen extra-produkciókkal, vacsorával és hajnalig tartó retro bulival.

elisabeth

December 16-ától pedig a nagyszínpadon egy újabb családi előadás várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt! Az Oszi-Boszi, a repülő nagyanyó karácsonyi ajándék lesz gyerekeknek és szüleiknek, nagymamáknak és nagypapáknak. A produkció Oszvald Marikának készül, sok zenével, tánccal és számtalan meglepetéssel.

A Csillagok éve utolsó őszi és első téli hónapjában - sokszor frissült szereposztással - olyan remek előadások is visszatérnek, mint az Abigél, A kaukázusi krétakör, a nagyszabású, kóstolóval egybekötött operett-gála, a Borban a vigasz...! és a Jövőre, Veled, Itt!. De továbbra is megtekinthető a Miss Saigon, a Szép nyári nap és a Cigányszerelem, november 29-én ötszázadik előadását ünnepli Rómeó és Júlia, de műsorra kerül még A Csárdáskirálynő, a Rebecca, a Veled, Uram!, a Menyasszonytánc, a Mágnás Miska, a Lili bárónő és az Erdei kalamajka.

Forrás: operett.hu

süti beállítások módosítása