Színházi magazin indul Miskolcon

189. évad – pontosan ennyiszer kezdett már idényt a Miskolci Nemzeti Színház, és ez lesz a címe a Miskolc Televízióban először október 5-én jelentkező színházi magazinnak is.

Kiss Csaba, a Miskolci Nemzeti Színház vezetője elmondta, a „Fél óra a színházban” alcímmel induló – s egyébként az országban is egyedülálló – műsor célja, hogy a nézők bepillantást nyerjenek a kulisszák mögé.
"Szeretnénk, hogy a nézők kicsit belássanak abba, hogyan is készül egy-egy előadás, de nem feltétlenül egy szerkesztő-riporter, vagy egy újságíró szemszögéből, hanem úgy, ahogyan mi látjuk magunkat, a készülő darabokat, egymást, a közönséget. Kicsit olyan ez, mintha a kórházról az orvosok, a szimfonikusokról például a hegedűsök csinálnának műsort, a Miskolc Televízió munkatársai készítenek egy profi kulturális magazint, a mi célunk nem ez, hanem kicsit játékosan, szórakoztatóan bemutatni a színházat a közönségnek, úgy, ahogyan csak mi tudjuk" - fogalmazott az igazgató.

 

focimkep189evad

A havonta jelentkező műsor mindig a miskolci teátrum előző hónapját igyekszik majd bemutatni, az első műsort Szabó Máté, az Én és a kisöcsém színpadra állítója rendezi, Cserhalmi Sára pedig a magazin vizuális tartalmáért, megjelenéséért felel. A főcímzenét Cser Ádám, a színház zenei vezetője írta. Az első adás kapcsán a Miskolci Nemzeti Színház tévékritika-versenyt is indít, minden beérkezett pályaművet közölnek majd a teátrum hivatalos honlapján, a legjobbat pedig díjazzák.
Kiss Csaba szerint minden lehetőséget megragadnak, hogy elmondják a nézőknek a színház komplex valóságát, és arra, hogy minderről a nézők véleményét meghallgassák – ennek része a Miskolc Televízióban jelentkező magazin is.
Terveznek további, a Nagy Csomagoláshoz és a Szünnap ünnephez hasonló megmozdulást is még idén, egészen pontosan a csomagolásban részt vevő iskolákkal, illetve gyerekekkel együttműködve szeretnének a színház Déryné utcai ablakaiban ablakszobor-kiállítást rendezni. Erről egyébként részleteket a magazin második adásában tudhat majd meg bárki, melyet Rusznyák Gábor fog rendezni.
 

Forrás és fotó: minap.hu

süti beállítások módosítása