Nemsenkilény - szombathelyi jótékonysági est

A Ferences Rendtartomány jótékonysági estet szervez az autisták javára 2012. október 14-én 19 órai kezdettel a Weöres Sándor Színházban. Az est során bemutatják a Nemsenkilény c. monodrámát Börcsök Enikő előadásában, melyet egy kávéházi beszélgetés követ. Helyszíne a Krúdy Klub és Étterem, az est házigazdája: Jordán Tamás.

„Az autizmus az authos /önmaga/ szóból származik. Minden ember önmaga. Ebből következne, hogy mindenki autista. Mivel hogy ez lehetetlen, nem értem a dolgot.” (Naplórészlet)

A darabról:

A Nemsenkilény az autizmussal együtt élő emberek személyes írásait, naplóit felhasználva igyekszik bemutatni kiszolgáltatott embertársaink mindennapjait, egy velünk együtt élő, és mégis oly távolinak tűnő világ fájdalmait és örömeit, sikereit és kudarcait.

Egy csenddel és kétségbeesésekkel teli lélek félelmei, kérdései, vágyai és gondolatai a legegyszerűbb színészi (emberi) eszközökkel megfogalmazva.

Az előadás irodalmi anyagát Gyulay Eszter válogatta az alábbi művekből:

Seth F. Henriett: Autizmussal önmagamba zárva

Birger Sellin: A lélek börtöne

Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában

Donna Williams: Léttelenül. Egy autista nő naplója

nemsenkileny_plakat

A est további részeről:

A beszélgetésen bemutatkoznak olyan szervezetek és intézmények, akik autista emberekkel foglalkoznak, így a szombathelyi Esőemberke Alapítvány és a Ferences Rend által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ és az Autisták Országos Szövetsége.
Az autizmusról tudjuk, hogy ma még nem gyógyítható, miközben az autisták száma egyre csak növekszik. Ma minden 100. ember autizmussal él. Orvosi gyógymód nincs!  Az egyetlen gyógymód a hozzáértő fejlesztés.
Az előadást követő kávéházi beszélgetésen az érdeklődők válaszokat kaphatnak például olyan kérdésekre, hogy: Miért nő évről - évre az autisták száma? Minden autista zseni? Hogyan segítsük az autista emberek életét?
A befolyt összeg a szombathelyi Esőemberke Alapítványt, valamint a ferencesek által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központot támogatja.
Jegyek az alábbi címen vásárolhatók meg: Szombathely, Király utca 11. Tel: 94/318-738, vagy a jegy@wssz.hu emailcímen.

Forrás: wssz.hu

süti beállítások módosítása