Új bérletet indít a Harag György Társulat

A kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel az idei évadban új bérletet indít a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

A Harag György Társulat közleménye:

Mivel a tavalyi bérletesek helyeinek leosztása után nagyon sok új bérletigénylő került várólistára, a társulat vezetősége úgy döntött, egy új bérlet beindításával próbál meg eleget tenni a felmerült igényeknek. A Harag György Társulat kilencedik bérlete Nagy Iza színésznőről, a társulat alapító- és örökös tagjáról kapja a nevét.
„Az új bérlet nevével egy színházalapító színésznő, a felejthetetlen humorú, utánozhatatlan komika, Nagy Iza emléke előtt szeretnénk tisztelegni. Ez egyfajta utólagos igazságtétel is a tragikus sorsú, utolsó éveiben méltatlanul mellőzött színésznő emléke számára. Fontos dolognak tartom azt is, hogy az új bérlet névadója ezúttal egy színésznő lett, hiszen az átmenetileg megszűnt nagykárolyi bérletet leszámítva mindeddig valamennyi bérletünknek férfi névadója volt.

 

Nagy_Iza

A PR-osztály vezetője és munkatársai hívták fel az én és Stier Péter igazgatótársam figyelmét erre a szempontra, amit a jövőben is szeretnénk napirenden tartani, a belső díjaink névadása tekintetében is. Számos kiemelkedő örökös tag színésznőnk volt és van, akinek az emlékét ugyanolyan elevenen kell őriznünk, mint Harag Györgyét, Ács Alajosét, akiknek a nevét a társulaton és a stúdiószínházon túlmenően évad végi díjak is viselik, vagy épp Török Istvánét és Diószeghy Ivánét, akikről bérletet neveztünk el” – indokolta a névválasztást Bessenyei István, a társulat művészeti igazgatója.
A Nagy Iza bérlet tulajdonosai szombat esténként látogathatják majd az előadásokat, az új bérletet igénylők pedig a bejelentett bérletárusítási határidő után is bármikor kiválthatják azt a 2012-es naptári év folyamán. A bérlet a Tasnádi István: Világjobbítók, Bertolt Brecht: Kurázsi mama és gyermekei, Schönthan-Schönthan-Kellér: A szabin nők elrablása, John Millington Synge: A nyugati világ bajnoka és a Barta Lajos: Szerelem című előadásokat tartalmazza.
Az egyéni bérletvásárlókon kívül a Nagykárolyból és a környező településekről csoportosan érkező nézőknek is ezen a bérleten fog helyet biztosítani a Harag György Társulat. A Nagykároly környékiek a helyi RMDSZ-irodában jelentkezhetnek bérletigényükkel Vénig Gabriella titkárnőnél. A Nagy Iza-bérletet 50 lejes egységáron értékesíti a Szatmárnémeti Északi Színház. Az első ötven nagykárolyi bérletes számára az oda-vissza út autóbusszal ingyenesen biztosított.

süti beállítások módosítása