Jordán Tamás és a Vakság a REÖK-ben

Négy színházi előadást is láthatnak a nézők októberben a REÖK-ben. Jordán Tamás először lép a kiállítóház alkalmi színpadára, Hobo most Jim Morrison-adaptációkkal érkezik, a Nézőművészeti Kft. A vakságot hozza, a Forte Társulat pedig az Elveszett férfiakat.

Jordán Tamás különleges színházi stand up comedy-vel mutatkozik be a REÖK közönségének. Az egyszemélyes előadásban versek szakítanak meg tréfákat és sztorikat. A színművésznek saját bevallása szerint nagyon sok remek történet van a tarsolyában – színházról, saját magáról. Ezeket erős öniróniával adja elő, közben pedig úgy lopja be a verseket közéjük, hogy azok jelenléte magától értetődő. Október 10-én, 19 órától várja a nézőket a Széllel szembe című előadás.

szellel_szembe_foto_papp_gaborFotó: Papp Gábor

Október 15-én Hobo harmadjára is a REÖK-be látogat, és ismét egy legenda megzenésített költeményeit hozza el a közönségnek. Viszockij és József Attila estjei után Amerikai ima című egyszemélyes előadásán Jim Morrison, a The Doors énekesének – Hobo által magyarított – verseit prezentálja. „Számomra az egyik legnagyobb mester volt Morrison; egy lázadó, aki a rockzene korlátait a színház és az irodalom felé tágította. A koncertjeit szeánsz-szerű előadássá próbálta alakítani, amelyekben ő volt a sámán. Az estemen a Morrison-versek közé ékelem a Doors-dalokat.”

Gyengénlátó és látássérült emberek beszámolói alapján készült a Vakság, mely a REÖK-ben már több alkalommal fellépő Nézőművészeti Kft. előadása. Scherer Péter rendező színésze ezúttal Sárosdi Lilla, aki úgy játssza el a vak nőt, hogy azt szeretné kiemelni vele: a látássérült nem fogyatékos, a vakság csupán egy állapot. Közben pedig a látóknak is segítséget próbál adni ahhoz, hogyan lépjenek kapcsolatba vak társaikkal. Október 16-án kerül színre a darab.

vaksag_075_0

Fotó: thalia.hu

A Forte Társulat Elveszett férfiak című darabját október 29-én láthatják az érdeklődők. Horváth Csaba rendező-koreográfust a Dresch Quartet Fuhun Elveszett férfiak című dala, valamint Ady Endre versei inspirálták.

Az előadások a 17. Őszi Kulturális Fesztivál keretében kerülnek színre. Jegyek már mindegyik programra vásárolhatók, elővételben és szegedi egyetemi diákigazolvánnyal kedvezményesen.

 

Forrás: reok.hu

süti beállítások módosítása